Tako blizu: Hrvatska karatistica Ana Marija Bujas-Čelan izgubila u finalu ‘Top tena’; ‘Izuzetno sam sretna, želim na Olimpijske igre’

Foto: fah

Ana Mariji Bujas-Čelan nedostajala je samo jedna sudačka zastavica kako bi postala prva karatistica u povijesti prestižnog međunarodnog karate turnira “Top ten” koja je taj turnir osvojila tri puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U finalnoj borbi protiv Šveđanke Hane Antunović nije bilo bodova, ali je sudačkim preglasavanjem Antunović slavila sa 3-2 i osvojila prvo mjesto.

Bujas-Čelan, dvostruka pobjednica “Top tena” nastup u maloj dvorani Doma sportova u Zagrebu otvorila je uspjehom nad Srpkinjom Jovanom Preković. U borbi nije bilo bodova, ali svih pet sudačkih zastavica bilo je podignuto u korist hrvatske predstavnice. U nastavku Ana Marija je eliminirala Bugarku Aleksandru Stublevu sa 1-0, te preokrenula rezultatski zaostatak i pobijedila Ruskinju Irinu Zajcevu sa 3-1.

“Izuzetno sam sretna, smršavila sam dvanaest kilograma, strašno sam motivirana za karate u idućem razdoblju. Velika mi je želja izboriti nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju i osvojiti prvu olimpijsku medalju za Hrvatsku i to mi je najveći motiv”, istaknula je kapetanica hrvatske ženske reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga naša karatistica u 15. izdanju “Top tena” Ana Lenard u 1. je kolu bila slobodna, jer je Azerbajdžanka Farida Alyeva zbog viroze predala dvoboj. Uslijedio je trijumf nad Slovenkom Kajom Budić 1-0, te minimalni polufinalni poraz istim rezultatom od kasnije pobjednice Antunović.

Foto: fah
Foto: fah

Nastupilo je ukupno deset karatistica iz Hrvatske, Slovenije, Turske, Srbije, Rusije, Azerbajdžana, Bugarske, Švedske i Austrije. Riječ je o osvajačicama odličja s Europskih i Svjetskih prvenstava, što “Top ten” čini jedinstvenim karate turnirom u svijetu.

Nagradni fond natjecanja bio je tri tisuće američkih dolara, od čega je pobjednica, Šveđanka Hana Antunović osvojila dvije, a finalistici Ana Mariji Bujas-Čelan pripala je novčana nagrada u iznosu od tisuću dolara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom sljedeće godine kreću kvalifikacijski turniri za Olimpijske igre, budući da će prvi put u povijesti na OI 2020. u Tokiju karate postati dio olimpijske sportske obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.