Skup podrške navijača Osijeka sportskom direktoru Boti

Osijek, 28.05.2024 - Više stotina navijaèa NK Osijeka održali su u utorak naveèer kod stadiona Opus Arena skup podrške sportskom direktoru, Portugalcu Joseu Boti, èiji je automobil u središtu Osijeka propucan s više hitaca iz vatrenog oružja. foto HINA/ Igor VUÈKOVIÆ/ ik

Više stotina navijača NK Osijeka održalo je u utorak navečer kod stadiona Opus Arena skup podrške sportskom direktoru, Portugalcu Joseu Boti, čiji je automobil u središtu Osijeka propucan s više hitaca iz vatrenog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred stadiona navijači su istaknuli transparent s natpisom “Za čisti Osijek, bez kompromisa”, zapalili nekoliko ‘bengalki’ te uz navijačke pjesme skandirali “Uprava odlazi” i “Čoharu odlazi” (član Uprave Vladimir Čohar).

Navijač Mario Jurić izjavio je novinarima da su se među navijačima pojavili šok i nevjerica, jer je malo tko mogao očekivati da će se tako nešto dogoditi te kako nije poznato da se u novijoj povijesti kluba ikada dogodio takav događaj.

– Sada se postavlja pitanje koji je motiv, puno je pitanja, a malo odgovora. Sada očekujemo kako će reagirati Uprava kluba, a sportskom direktoru Boti dajemo punu podršku i vjerujemo da će ići u pravom smjeru, kazao je Jurić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sportski direktor kluba Jose Boto na Instagramu se zahvalio na podršci navijačima, ali i Hrvatskom nogometnom savezu i osječkom gradonačelniku Ivanu Radiću, koji su osudili taj incident.

Naglasio je da “ima puno povjerenje” da će policija istraživanjem tog slučaja odgovorne privesti pravdi te da su poruke podrške potvrdile njegovo uvjerenje u snagu i jedinstvo zajednice.

Automobil marke Volkswagen kojim se koristi Boto, bio je parkiran u prolazu, koji vodi prema Šamačkoj ulici u središtu grada, a u policiji su nakon očevida potvrdili da je vjetrobransko staklo vozila propucano s više hitaca iz vatrenog oružja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U policiji su u utorak popodne izvijestili kako se za sada se nitko ne dovodi u vezu s ovim incidentom, a da iz NK Osijeka prije ovoga događaja nisu prijavljivali prijetnje, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.