Foto: fah

Nažalost, hrvatska rukometna reprezentacija skupo je platila sjajnu i uvjerljivu pobjedu protiv Srbije u grotlu Spaladium Arene na startu Europskog rukometnog prvenstva. Naime, ozlijedio se najbolji hrvatski rukometaš Domagoj Duvnjak i to u samoj završnici utakmice.

Mnogi se pitaju je li Duvnjak trebao uopće toliko vremena provesti na parketu s obzirom kako je Hrvatska odličnom igrom bila sposobna Srbiju dobiti i bez najboljeg igrača? Ipak, ovo je Europsko prvenstvo, na hrvatskom tlu, pred hrvatskim navijačima, posve je razumljivo da svi žele igrati. Duvnjak je, nažalost, izgubljen za prvi dio turnira, a pitanje je hoće li se uopće vratiti za vrijeme Eura, umjesto njega izbornik Lino Červar uvodi Denisa Buntića

Sve ono što se događalo oko Duvnjaka komentirale su i legende hrvatskog rukometa, Ivano Balić te Petar Metličić u razgovoru za Večernji list.

”Duvnjaka nisam zvao nakon što se ozljedio. Čovjeku koji se ozlijedi najviše treba mir. Znam to iz vlastitog iskustva”, rekao je Balić, koji vrlo dobro zna kakve mogu biti ozljede takvog tipa s obzirom na sve ono što je prošao u karijeri. ”Naravno da je ta ozljeda veliko opterećenje za momčad. U takvim trenucima misliš samo ne sebe i sam odlučuješ. Kažeš treneru možeš ili ne možeš.”

Sličnu konstataciju dao je i ”hrvatski top” Petar Metličić, koji prokomentirao činjenicu da je u momčadi na Euru veteran Igor Vori.

”Na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj bilo mi je jako teško igrati dan za danom. Mogu misliti kako je Voriju…”

Izvor: narod.hr