Slalom skijaša na Sljemenu je otkazan

Zagreb, 6.1.2022.- Prva vožnje muške slalomske utrke Audi FIS Svjetskog skijaškog kupa "Snow Queen Trophy" 2022 na zagrebaèkom Sljemenu. Na slici direktor utrke Vedran Pavlek i održavaèi staze popravljaju skijašku stazu na ošteæenom dijelu. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ua

Dan kasnije od predviđenog na sljemenskom Crvenom spustu trebala se održati muška slalomska utrka, no slalom je otkazan!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prva vožnja počela je u 13 sati, no nakon 19 skijaša, uz nekoliko prethodnih prekida zbog popravaka staze, utrka je ipak otkazana.

U prvoj vožnji u vodstvu je bio Norvežanin Sebastian Foss-Solevaag, vodeći slalomaš u Svjetskom kupu, koji je i otvorio današnju utrku. Drugi Švicarac Ramon Zenhäsern zaostao je 49 stotinki, a treći Francuz Clement Noel 58 stotinki.

Nakon što je startalo 14 skijaša, utrka je nakratko prekinuta kako bi se popravila staza. Niz stazu se potom spustio Šveđanin Kristoffer Jakobsen, koji sa Foss-Solevaagom drži vodeću poziciju u poretku slaloma (140 bodova), no na cilj je stigao tek deseti (+2.22). Nakon njega uslijedio je novi prekid, a potom je startao najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić koji je nakon velike pogreške na cilj je stigao s velikim zaostatkom od 4.93 sekundi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uslijedilo je još nekoliko prekida, a potom i konačno otkazivanje utrke.

Matej Vidović ima startni broj 26, Istok Rodeš 32, Samuel Kolega 40, Leon Nikić 59, a posljednji će startati Tvrtko Ljutić sa startnim brojem 61.

Sljemenski slalom treća je utrka u ovoj disciplini kod skijaša. U vodstvu su sa po 140 bodova Sebastian Foss-Solevaag i Kristoffer Jakobsen. Zubčić je na petom mjestu sa 75 bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na prvom slalomu sezone u Val d’Isereu slavio je Clement Noel ispred Jakobsena i Zubčića, dok je u Madonni di Campiglio pobjedu odnio Foss-Solevaag, a Zubčić je zauzeo 16. mjesto.

Nakon Zagreba, karavana skijaša seli u Adelboden gdje će se u subotu i nedjelju održati veleslalom i slalom, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.