Slaven Bilić ipak shvatio pogrešku?

Foto: fah

Bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić nije samo vrlo dobar trener, kome, nažalost, u ovom trenutku ne ide najbolje u West Hamu, nego je kolumnist u London Evening Standardu, gdje je pokušao objasniti oštre izjave koje je uputio svojim igračima nakon debakla prošlog vikenda protiv Arsenala, kada je West Ham poražen sa čak 5:1, uz katastrofalnu igru cijelog West Hama. Čitava je momčad zakazala te je na travnjaku izgledala nezainteresirano, poput razbijene vojske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bilić je i sam govorio o nedovoljnom angažmanu svojih igrača, kako na utakmicama tako i na treninzima, nakon čega se našao na udaru medijskih kritika jer je Bilić tako pokušao maknuti odgovornost i sa sebe, što u trenerskom poslu nije moguće. Trener ipak mora smoći snage i suočiti se s činjenicom da i on ima veliki dio odgovornosti, kad se pobjeđuje, ali i kad se gubi.

“Moji komentari nakon utakmice s Arsenalom o gubitku intenziteta na treninzima su isprovocirali neke reakcije, kao što sam i očekivao. Govorio sam iskreno, kao što to uvijek nastojim raditi i nisam među onima koji smišljaju isprike, jer navijači to uvijek primjete. Želio bih iskoristiti priliku i nešto raščistiti: kada sam govorio o gubitku intenziteta nisam prstom uperio u svoj stručni stožer. To je pogrešno. Mislim da sam već četiri ili pet puta naglasio da sam ja taj koji je odgovoran i to je moj posao. Vjerujte mi, mi se ne zafrkavamo na treninzima, ne nikako nije tako. Glavni razlog zašto smo izgubili intenzitet je taj što smo imali puno ozljeda u kratkom vremenskom periodu. Onda smo znali igrati po tri utakmice tjedno, pa smo morali izbalansirati stvari, ne baš hodati po jajima, ali biti oprezni na treninzima. To je ono što bih želio raščistiti. Nisam kritizirao svoj stožer. Nisam želio kukati zato jer smo izgubili od Arsenala već isprovocirati reakciju kako bismo vratiti taj intenzitet. Jesam  li vidio tu reakciju? Imali smo nekoliko dobrih dana treninga, ali ja želim vidjeti dobru reakciju dugoročno. Moj je posao izvući najbolje od igrača, a ne igram na kartu krivnje jer se time ne postiže ništa.
 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio sam jako razočaran nakon Arsenala i ono što sam rekao rekao sam iz srca. Sada, gotovo tjedan dana kasnije želim raščistiti da je to sve zbog udarca kojoj su našoj momčadi nanijele ozljede. Možda sam trebao pričati više o utjecaju ozljeda nakon same utakmice. Možda je to bila moja pogreška, ali uvijek sam mrzio govoriti nešto nakon poraza što zvuči kao izlika”, napisao je bivši hrvatski izbornik i aktualni trener West Hama, kluba koji se trenutno nalazi na 17. poziciji Premiershipa te je vrlo blizu zoni koja vodi u drugi razred natjecanja, a u nedjelju putuju u goste jakom Liverpoolu za koji igra hrvatski reprezentativac Dejan Lovren. Eventualni novi poraz značio bi novi pad West Hama.

Potporu Slavenu Biliću dao je i još jedan bivši hrvatski izbornik, Igor Štimac, koji je dugo vremena uspješno igrao na Otoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.