Slaven Bilić pred zidom?

Foto: Snimka zaslona

Bivši hrvatski nogometni izbornik Slaven Bilić nakon sjajne prošle sezone već na samom početku nove na klupi West Hama nalazi se u nezavidnoj situaciji. Naime, serija poraza, šokantno ispadanje iz Europe, činjenica da se dio igrača spomenutog kluba ponaša kao razbijena i nezainteresirana vojska, dovela je do toga da se hrvatski trener našao pred zidom. Engleski mediji već jedno vrijeme spekuliraju o otkazu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako se gazde uglednog engleskog kluba ponašaju gospodski te javno ne prozivaju Bilića, naprotiv, deklarativno ima njihovu potporu, ispod površine da se naslutiti što bi se uskoro moglo dogoditi. Svaki idući poraz, a posebno, ako bi to bio već u novom kolu, dakle, još jedan u nizu, zapravo predstavlja opasnost za opstanak bivšeg izbornika Vatrenih na klupi West Hama. Ako je vjerovati engleskim medijima Biliću su dani odbrojani, međutim, ovisi sve o igračima i treneru, nekoliko dobrih rezultata u nizu i navijači, koji više nisu toliko skloni Biliću, promijenit će ploču, a tada bi se i gazde smilovale.

U jednoj teškoj situaciji oglasile su se, kao što se i očekivalo, gazde West Hama službenim priopćenjem u kojem su javno podržali hrvatskog trenera kako bi se stvorio dojam jedinstva, odlučnosti u klubu, iako je zapravo sve drugačije nego tako. Kako smo rekli igrači piju, tulumare, nakon debakla od Southamptona  neki igrali viđeni su u sedam sati u West Hamu – pijani. Naime, ozlijeđeni Andy Carroll i golman Darren Randolph izašli su zajedno sa suigračima u talijanski restoran Signor Sassi u londonskoj četvrt Knightsbridge, nakon čega su završili u noćnom klubu i nisu ostali tamo petnaest minuta. Nisu imali sreće jer su ih rano ujutro, pijane, primijetili navijači West Hama te su se fotografije pijanih nogometaša pojavile u javnosti. Kao da više nikoga u svlačionici nije briga, osim nemoćnog hrvatskog trenera. Potpuni je to raspad sistema. Pitanje je koliko je on privremen.

Danas je Slaven Bilić objavio svoj apel igračima i navijačima u video intervjuu za službenu stranicu kluba, što je time htio poručiti vidjeti će se već za koji dan kada će zajedno s igračima pokušati u skočiti u jedan od zadnjih vlakova koji vode od provalije prema unutrašnjosti, West Ham je u donjem domu Premiershipa. Sezona je tek počela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Početak nove sezone nije bio na razinu koju smo očekivali. Željeli smo graditi na sjajnoj prošloj sezoni, u prvoj sezoni na novom stadionu. Mi ne možemo više čekati da se to promijeni, moramo nešto poduzeti. Sve što možemo je trenirati još jače i vjerovati u sebe, ostati pozitivni jer, počevši od mene kao menadžera, ja ne smijemo gubiti vjeru”, poručio je Slaven Bilić, ali se osvrnuo i na način kojim će vratiti vjeruju igrača u vlastite snage. Ne radi se o amaterima, iako oslabljen West Ham i dalje raspolaže solidnim igračkim kadrom. Bilić smatra da je sve u ravnoteži, ali isto tako poručuje da su isti igrači prošle sezone bili uspješni u istim kopačkama, u istim dresovima.

Doista je Bilić u pravu, no, koji je onda problem? Očito je problem u treneru, jer trener ima obvezu držati igrače na okupu kako bi od njih stvorio momčad. Ima trener, naravno, pravo i sankcionirati neke igrače ako se ponašaju nesportski. Prisjetimo kako je reagirao prema Marcelu Brozoviću trener Intera Frank de Boer. Naravno, i ne samo on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Trebamo analizirati sve i držati se zajedno. Nismo se razišli, ali moramo tu vezu još pojačati i naporno raditi na treninzima. Tek onda ćemo biti u poziciji promijeniti situaciju”, smatra Bilić, koji je govorio o izostancima nekih igrača, ali ne smatra da je to alibi, već izlike i samo jedan od razloga. “Problem je u ključnim igračima koji su nas nosili prošle sezone, kao i u tome što nam nedostaje širine na nekim pozicijama. Očekujemo uskoro povratak Sakha, Ayewa i drugih važnih igrača pored kojih se i drugi igrači osjećaju bolje…”

Slaven Bilić sada može tek čekati, raditi s igračima i pokušati spasiti što se spasiti dade u nastavku sezonu, iako vremena nema puno. Slikovito rečeno bivši hrvatski izbornik stigao je pred zid. Kako ga preskočiti jer zaobići ga više nije moguće?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.