Tko su Dinamovi juniori koji su razbili Juventus?

Foto: GNK Dinamo

Dinamo je u dvoboju 2. kola Lige prvaka poražen (4:0) od Juventusa, ali juniori hrvatskog prvaka svladali su s 2:1 vršnjake Juventusa, tako upisali prve bodove u juniorskoj Ligi mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili su toliko uvjerljivi da je omjer udaraca prema suparničkim vratima na juniorskoj utakmici bio 25:3 u korist mladih nada Dinama, dok su u toj statistici seniori Juventusa bili bolji 16:4.

Juniori Juventusa imaju niz poznatih imena, igrača iz Francuske, Brazila, Cipra, Senegala, Gvineje Bisau, Češke, Portugala, Švedske. Dinamo je ipak slabiji u odnosu na prošlu sezonu. Mario Cvitanović u svom kadru više nema Josipa Brekala, Filipa Benkovića, Adriana Šempera, Amera Gojaka, Ivana Šunjića, Branimira Kalaicu …,

Odlično su igrali Dani Olmo, Ivan Božić, kao i Vinko Soldo, Borna Sosa, Bojan Knežević, Matija Fintić, Nikola Moro. Sve su to igrači koji već imaju iskustvo igranja u juniorskoj Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Bespredmetno je razgovarati, pa i uspoređivati ovu momčad s prošlogodišnjom. Prošlogodišnji su igrači odigrali svoj dio juniorske Lige prvaka, to su odradili fantastično. Od ovih igrača tek očekujem da se pokažu i opravdaju povjerenje koje ovaj kluba ima u njih. Nadam se da će uspjeti, ali nikakve im usporedbe ne trebaju biti opterećenje” kaže trener juniorske momčadi Dinama Mario Cvitanović , pa nastavlja:

“Lani smo u momčadi imali Šempera i Benkovića koji su sada važni igrači Dinama, Šunjić je standardan u Lokomotivi, Brekalo je otišao za velik novac, Gojak prerastao ovaj rang. Drago mi je da su svi ti igrači danas u prvoj ekipi ili na nekim mjestima pokazuju koliko su kvalitetni.”

Ipak, imaju i iskustvo juniorske Lige prvaka, pa Cvitanović kaže: “Sigurno im znači puno, ali prva utakmica je pokazala da iskustvo bez žrtve za ekipu i razmišljanja o zajedničkom cilju ne znače baš ništa. Igrači su u dvoboj protiv Lyona ušli s mišlju ‘lako ćemo, lani smo bili još mlađi, pa smo igrali odlično’. I odmah se uvjerili da to i nije baš tako. Svaka utakmica je novo dokazivanje, svaki trening nudi mogućnost za novi napredak. Iskustvo juniorske Lige prvaka im pomaže, ali se ono ne smije zloupotrijebiti u negativnom kontekstu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dani Olmo je u sustavu prve ekipe već dvije godine. I sigurno je puno napredovao. Prošao je period za adaptaciju, sada njegova kvaliteta dolazi do izražaja. Dani Olmo ima iza sebe 15-ak seniorskih utakmica za Dinamo, niz nastupa za Dinamo 2 u Drugoj HNL, igrao je juniorsku Ligu prvaka, pa je samim time u prednosti nad igračima koji su tek zakoračili u juniorski nogomet. On ima iskustvo i čini razliku. Čini mi se da je otišao stepenicu iznad, digao se u zadnja 2-3 mjeseca, ozbiljno shvaća nogomet i razumije nogometnu tematiku. Jučer je poput drugih igrača bio briljantan, radio je razliku na terenu i – odskakao. I što je navažnije, on je u stanju sve oko sebe činiti boljima”, kaže on.

U ekipu je stigao samo jedan novi igrač. “Da, prije tri tjedna iz Anderlechta nam je stigao Emil Abaz . On se još privikava na naše zahtjeve i sustav, nedostaje mu utakmica, a nažalost nije imao pravo nastupa u proteklom razdoblju zbog papira. Abaz će rasti svakim danom, tu nema dvojbe. Uostalom, s Anderlechtom je prošle godine igrao juniorsku Ligu prvaka, punu minutažu imao i na samoj završnici, u polufinalnom ogledu s Chelseajem . Ostali su igrači već dugo u našem sustavu, odlično se poznaju, upoznati su s našim stilom igre i zahtjevima” završio je Cvitanović .

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.