Slaven Bilić: ‘Reprezentacija nikada nije bila veći magnet nego što je sad, Dalmacija je voli’

Foto: snimka zaslona

Slaven Bilić prati zbivanja oko hrvatske nogometne reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ja gledam utakmice, naše igrače, uspjeh u Rusiji i reprezentacija nikada nije bila veći magnet nego što je sad. Gdje god reprezentacija dođe, kao da su došli Rolling Stonesi! Pa reprezentacija je bila u Omišu i sve je gorjelo. Dalmacija voli reprezentaciju”, jasno poručuje u razgovoru za Večernji list.

Upitan je li stav Hajduka prema HNS-u ispravan, odgovara: “Nisam funkcionar, ja sam nogometni trener, bio sam igrač, izbornik, i o tome mi se previše ne razglaba. Hajduk, Split i Dalmacija su u dosta stvari u pravu što se tiče tog problema i tog pitanja, ali reprezentacija mora igrati u Splitu i gotovo! A sve te stvari o kojima govorite, daju se riješiti. To se, koliko znam, sad i rješava. I nije rješenje da reprezentacija ne igra u Splitu.”

Je li Ivan Rakitić neophodan reprezentaciji?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“U moje vrijeme, kad je Raketa došao u kvalifikacijama za EP 2008., došao je u dobru reprezentaciju, kao vrlo mlad igrač, zapravo dijete. I odmah su ga dobro prihvatili i igrači i stručni stožer i mediji i navijači. Vrlo se brzo nametnuo te postao standardni član reprezentacije i kasnije zadržao taj status. Naravno da je napredovao igrački, prvo u Schalkeu pa u Sevilli gdje se etablirao… Sad sve ovo govorim pokušavajući se sjetiti gdje je to bio njegov pad, ali, koliko znam, Raketa je igrao i kod Nike Kovača, i kod Štimca, i kod Čačića, igra i kod Dalića. Rakitić sad ima problema u Barceloni jer ima vrlo malu minutažu u odnosu na lani. To sigurno nije dobro. Svaki igrač, pa i on, treba minute na terenu, treba utakmice da zna kakav je…”, poručuje.

Može li reprezentacija ponoviti Rusiju?

“Reprezentacija je opet u stanju napraviti što je napravila u Rusiji. Najprije se, naravno, treba plasirati na EP, a tamo je sve moguće, jer mi imamo to nešto, taj turnirski mentalitet, to zajedništvo kad se stisnemo, kad su i mediji, i navijači… svi kao jedan. Svi zajedno guraju. Nije to samo nogomet, jer i u puno većim državama, poglavito u našoj, to je i pitanje državnoga interesa. Igrači su, hvala Bogu, motivirani, imaju onu najvažniju stvar na koju izbornik utječe i ne utječe, u biti to nije njegova zasluga, on to može eventualno pokvariti, a to je – zajedništvo”, zaključuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.