Od sljedeće godine Vinkovčani u Trećoj HNL: HNS; Cibalia bez licence za Drugu ligu

Foto: fah

Hrvatski je nogometni savez završio proces licenciranja za novu sezonu i prema njegovoj odluci Cibalia će od sljedeće godine igrati u Trećoj HNL jer nije dobila licencu za Drugu HNL, dok su Rudeš i istra dobili licence za Prvu HNL.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS-ova Komisija za licenciranje sastala se 21. svibnja i u žalbenom postupku izdala licence za natjecanja UEFA-e, Prvu i Drugu HNL. UEFA-inu licencu su dobili Dinamo, Hajduk, Inter, Lokomotiva, koja je prijavila stadion u Kranjčevićevoj kao svoj, Osijek, Rijeka i Slaven Belupo.

“Za dobivanje licence za UEFA-ina klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku A i B iz pet skupina kriterija, a to su: sportski, infrastrukturni, administracije i stručnog osoblja, pravni i financijski”, stoji u dokumentu koji je objavljen na službenim stranicam hrvatskog nogometnog saveza.

Cibalia je ovu sezonu Prve HNL završila na posljednjem mjestu koje ih vodi u drugu ligu, ali s obzirom na nepodmirena dugovanja prema bivšim igračima i trenerima, klub iz Vinkovaca će iduću sezonu provesti u 3. ligi Istok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svi su ostali prvoligaši, kao i Gorica i Varaždin, koji možda postane prvoligaš, dobili su licencu. Gorica je prijavila Maksimir kao domaći stadion. Također ni RNK Split nije dobio licencu za Drugu HNL u koju su mogli ući preko dodatnih kvalifikacija pa ostaje u trećoj ligi. Dragovoljac, s kojim RNK Split trebao igrati te kvalifikacije, ostaje drugoligaš, a u Drugoj HNL igrat će i Zadar.

Rudeš, koji je ipak dobio licencu za Prvu HNL, bio je upitan zbog problema sa stadionom.

Istra je u posljednjem trenutku osigurala licencu za drugu HNL nakon što je s privatnim kapitalom u klub ušao Danko Končar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.