Slučaj navodnog dopinga: Što se događa u slučaju Vušković i koji su mogući ishodi?

mario vušković vuškovića
Foto: snimka zaslona

Perspektivni hrvatski nogometaš Mario Vušković ima problema nakon što je prošle jeseni bio pozitivan na dva dopinška nalaza. Stoper njemačkog drugoligaša HSV-a tvrdi da nije kriv i kako nije uzimao nikakav doping. Iako je prošli petak trebala doći konačna presuda u ovom slučaju, sudac Stephan Oberholtz odlučio je uzeti još malo vremena. Konačnu odluku trebali bismo doznati u roku od dva tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vušković odbio nagodbu

Njemački mediji navode kako su iz njemačkog saveza našem nogometašu ponudili suspenziju na godinu dana, no njegov je tim to odbio. To ide u prilog tezi da je nevin i da će to pokazati C uzorak.

Njemački mediji tako pišu kako je se ponuda tužitelja Vuškoviću da prihvati minimalnu kaznu, jednogodišnju suspenziju, može protumačiti tako da tužitelji nisu sigurni u snagu svojih dokaza i optužnice koju su na njima gradili. Tu je i druga opcija odbijanja nagodbe – DFB ne želi priznati grešku te je zato ponudio nagodbu.

Što kaže Vušković?

“Nevin sam i zajedno s obitelji i odvjetnicima radim da to dokažem. Nikad nisam varao u sportu i nikad to neću raditi. Ni najgorem neprijatelju ne bih poželio što smo ja i moja obitelj prošli proteklih nekoliko mjeseci. Svakog dana se nadam da će ova noćna mora završiti”, rekao je na saslušanju Vušković pa dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Također se bojim da sutra može pogoditi i nekog drugog sportaša. Želim da nitko ne prolazi kroz ovo što sam iskusio. Želim zahvaliti klubu, navijačima, obitelji, odvjetnicima i svakome tko je stao iza mene.”

Možda će vas zanimati

Vušković: 'Bio sam zatečen kad sam zabio gol'

Hajduk je na Poljudu pobijedio Goricu s 4-0 ostavši u igri za plasman u Europu.

Bišćan o Vuškoviću: Uvjerio nas je da je nevin

“S njim sam u kontaktu. Dosta smo dobro upoznati s cijelim slučajem. Optimistični smo jer nas je uvjerio da je zaista nevin. To je najvažnije i spreman se boriti. Nadamo se da će što prije riješiti i da će se vratiti svom poslu, što znači da u šestom mjesecu može konkurirati za Euro. To je i zaslužio. Nadamo se da će se sve rasplesti kako treba, a nakon toga dva-tri mjeseca bit će mu dovoljna da se vrati u formu”, rekao je izbornik mladih Vatrenih Igor Bišćan.

Koji su mogući ishodi?

Inače, ako se dokaže da je doista uzimao nedopuštena sredstva prijete mu četiri godine suspenzije od nogometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ugovor s HSV-om mu traje do 2025. i ako bude proglašen krivim, mogao bi zaigrati tek 2027. godine, a vratio bi se bez kluba, nakon preduge pauze i s jednom velikom mrljom na životopisu.

Naravno, najbolja opcija bi bila da dokaže nevinost.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.