Službeni slogan paraolimpijskih igara “Novi svijet”: Ronaldinho ambasador

Foto: fah

Službeni slogan olimpijskih, ali i paraolimpijskih igara u Rio de Janeiru je “Novi svijet”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Moto i prateći manifest su objavljeni na posebnoj svečanosti u olimpijskom parku Barra.

“Naše nasljeđe je želja za bolji svijet,” poručila je brend direktorica Rija 2016. Beth Lula, dodavši: “Ovaj slogan je obećanje društvu. Živimo u svijetu koji prolazi kroz velike transformacije i promjene. U Riju želimo stvoriti bolji svijet i ostaviti ga takvim kao naše nasljeđe generacijama koje dolaze.”

“To je ono što je olimpijski pokret, mijenjati svijet na bolje,” rekao je predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prije četiri godine u Londonu slogan je bio “Inspirirati generaciju” s ciljem slanja poruke o vrijednostima Igara direktno mladim ljudima.

Legendarni brazilski nogometaš Ronaldinho (36) službeni je ambasador paraolimpijskih igara koje će se od 7. do 18. rujna održati u Rio de Janeiru.

Bivša zvijezda Barcelone ozbiljno je shvatila svoju zadaću i uključila se u promociju POI. Ronaldinho je producirao i himnu paraolimpijskih igara, te snimio video u kojem se pojavljuje uz najpoznatije brazilske sportaše s invaliditetom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši najbolji nogometaš svijeta u spotu je i zapjevao zajedno s brazilskim glazbenicima Jhamom i Pablom Luizom.

“Ronaldinho pjesmom širi duh paraolimpijskih igara. U svega nekoliko sati pjesmu je na društvenim mrežama vidjelo više od milijun ljudi,” kazao je predsjednik Brazilskog paraolimpijskog odbora Andrew Parson.

Jedan od najboljih brazilskih nogometaša svih vremena trenutačno je bez kluba, no još uvijek ne razmišlja o prekidu karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.