Sopić: Želimo biti prvaci i moramo dobiti sve utakmice do kraja

Foto: fah

Rijeka u nedjelju od 19.30 sati gostuje kod Lokomotive.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samo pet kola ostalo je do kraja uzbudljivog domaćeg prvenstva. Rijeka uporno drži vrh ljestvice, a jedna od najvećih prepreka da to nastave činiti slijedi u nedjelju u Kranjčevićevoj.

Iako su Bijeli čak triput ove sezone pobjeđivali Lokomotivu, dojam je kako će ovoga puta to biti najteže ponoviti. Uoči susreta trener Željko Sopić ističe kako je računica jasna – Rijeka želi biti prvak i zato jednostavno mora pobijediti sve do kraja.

– Očekuje nas zahtjevna utakmica protiv rastrčane Lokomotive koja se bori za četvrto mjesto koje vodi u Europu. S druge strane želimo biti prvaci i moramo pobijediti sve utakmice do kraja! Ne treba ulaziti u detaljne analize, nedavno smo igrali s njima, znamo kakav potencijal posjeduju, kao što oni znaju kakav potencijal mi posjedujemo, rekao je Sopić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Momčadi se jako dobro poznaju, iznenađenja nema, a motiva nimalo ne nedostaje, ističu iz riječkog tabora.

– Svaka utakmica je jednaka, tako je bilo prije Slaven Belupa, prije Istre 1961 u Puli pa i protiv Lokomotive. Idemo u Zagreb po tri boda i to je to. Nema tu koja je utakmica važna ili manje važna, koja je lakša ili teža od svih ostalih prije. Svi se za nešto borimo, Lokomotiva se bori za Europu, Slaven Belupo se bori za sebe… Zašto bi nama u nekoj utakmici bilo lakše ili teže. I nas se nešto pita, ali maksimalan respekt prema mladoj i potentnoj momčadi Lokomotive i prema treneru Čabraji koji sve to odlično vodi, dodao je Sopić.

Susret je najavio i Ivan Smolčić, strijelac pobjedničkog pogotka u SuperSport Hrvatskom kupu protiv Lokomotive koji je njegovu momčad odveo u finale.

– Lokomotiva je jako dobra momčad, neugodna svima u HNL-u. Znamo koliko će biti zahtjevna utakmica, svjesni smo koliko su nam potrebni bodovi pa u Zagreb idemo osvojiti sva tri. Kontinuitet nastupa? Sretan sam, igram konstantno, bez puno oscilacija… Imamo do kraja još sedam utakmica i nadam se samo da ćemo svi biti zdravi pa ćemo u svih sedam ići po pobjedu, rekao je Smolčić, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.