SP 2018: FIFA od Rusije traži smanjenje broja gradova domaćina

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je kako je Međunarodni nogometni savez (FIFA) zatražio od Rusije da smanji broj gradova koji će ugosititi Svjetsko prvenstvo 2018. godine, ali kako će konačna odluka biti donesena nakon što FIFA-ina inspekcija, koja bi krajem tjedna trebala doći u Rusiju, razmotri dosadašnji tijek priprema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rusija je planirala kako će se SP 2018. odigrati na 12 stadiona u 11 različitih gradova, a domaćinstvo su dobili Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Kazan, Jekaterinburg, Kalinjingrad, Nižnji Novgorod, Samara, Saransk, Jaroslavl, Rostov na Donu i Volgograd. Jedini grad s dva stadiona bila bi Moskva, a utakmica otvaranja (8. lipnja) i zatvaranja (8. srpnja) igrat će se na stadionu Lužnjiki.

Organizatori tvrde kako će svih 12 stadiona, od kojih šest za sada postoje samo na skicama, biti gotovo do kraja 2017. godine.

Za ovogodišnje Zimske olimpijske igre u Sočiju Rusi su potrošili čak 37.5 milijardi eura, a Mutko je uvjeren kako će svi stadioni biti napravljeni za “samo” 15 milijardi eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.