SP: Brazil boljim izvođenjem jedanaesterca do četvrtfinala

Foto: fah

Nogometaši Brazila izborili su plasman u četvrtfinale svjetskog nogometnog prvenstva nakon što su u Belo Horizonteu pred 58,000 gledatelja nakon boljeg izvođenja jedanaesterca pobijedili Čile 3-2.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 120 minuta igre rezultat je bio 1-1. Brazil je poveo golom Davida Luiza u 18. minuti, a izjednačio je Alexis Sanchez u 32. minuti. Do konca susreta ‘Selecao’ je imao još nekoliko izglednih prilika, no nije uspio svladati Claudia Brava. Domaćin je u posljednjim trenucima produžetka imao mnogo sreće jer je Mauricio Pinilla udarcem s ruba kaznenog prostora uzdrmao vratnicu.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca za Brazil su golove zabili David Luiz, Marcelo i Neymar, a za Čile Aranguiz i Diaz. Brazilski vratar Julio Cesar je zaustavio udarce Pinille i Sancheza, dok je Jara uzdrmao vratnicu. Kod Brazila neuspješni su bili Willian koji je promašio gol, te Hulk kojem je Bravo obranio udarac.

Brazil i Čile su do sada tri puta igrali na svjetskim prvenstvima u fazi na ispadanje i sva tri puta je Brazil bio uspješniji – u polufinalu 1962. (4-2), u osmini finala 1998. (4-1), te na prošlom World Cupu u Južnoj Africi također u osmini finala (3-0).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

‘Selecao’ će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika večerašnjeg ogleda Kolumbije i Urugvaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.