Francuski nogometni drugoligaš Clermont ipak vodi žena

Francuski nogometni drugoligaš Clermont ipak će postati prvi klub u pet najjačih europskih liga koji će imati ženu za kormilom prve momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je sredinom lipnja Portugalka Helena Costa (39) podnijela ostavku, vodstvo Clermonta za novog je trenera imenovalo Francuskinju Corinne Diacre (39).

“Corinne Diacre je prihvatila našu ponudu i idućeg tjedna će preuzeti vodstvo momčadi,” potvrdio je predsjednik kluba Claude Michy. Diacre je u karijeri trenirala žensku ekipu Sochauxa, a bila je i pomoćnica izbornika francuske ženske reprezentacije.

Clermont je u svibnju objavio kako će momčad u novoj sezoni voditi Portugalka Helena Costa (39), no ona je podnijela ostavku nakon svega mjesec dana, a kao razlog je navela ‘nepoštovanje čelnika kluba prema njoj. Portugalka je trenutačno izbornica iranske ženske reprezentacije, a vodila je i katarsku žensku vrstu, te nekoliko portugalskih ženskih klubova. Od 2008. do 2012. je bila i skaut škotskog velikana Celtica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.