SP Brazil: Francuzima po 93.000 eura za plasman u četvrtfinale

Nogometni reprezentativci Francuske dobit će svaki po 93.000 eura za plasman u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Brazilu nakon jučerašnje pobjede nad Nigerijom od 2-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Članovi reprezentacije su se ranije dogovorili sa predsjednikom Francuskog nogometnog saveza Noelom Le Graetom da će od ukupnog iznosa koju FIFA dijeli četvrtfinalistima – po 10,2 milijuna eura – igrači dobiti 30 posto što je oko tri milijuna eura. Taj se iznos nakon toga dijeli na 33, koliko ima igrača i trenera i dobija se 93.000 eura po članu reprezentacije.

Francuzi bi, u slučaju da uđu u polufinale, dobili 14,5 miliona eura – odnosno 131.000 eura po igraču – 16 milijuna za treće mjesto – 145.000 eura po igraču i 25,5 milijuna eura z osvajanje naslova prvaka – ili 229.000 po igraču.

Francuska će u četvrtfinalu u petak u Rio de Janeiru igrati protiv Njemačke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.