Juniorsko SP u košarci: Hrvatska će u finalu igrati protiv SAD-a

Hrvatska košarkaška reprezentacija do 19 godina starosti plasirala se u finale Svjetskog prvenstva koje se igra u grčkom Heraklionu nakon što je u subotu u polufinalu svladala vršnjake iz Turske sa 91-56 (22-12, 22-16, 27-17, 20-11).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odabranici izbornika Ante Nazora u finalu će igrati protiv košarkaša SAD koji su u drugom polufinalnom ogledu bili bolji od Grčke 82–76.

Hrvatsku je do uvjerljive pobjede i velikog uspjeha predvodio Marko Arapović sa 25 koševa, 15 skokova i šest asistencija. Ivica Zubac je dodao 20 koševa i devet skokova, a Nik Slavica 17 koševa i četiri asistencije.

“Znali smo da Turska baš i ne igra najuvjerljivije. No, kako god, bili su jaki na svim pozicijama, ipak su prvaci Europe. Osvetili smo im se na najbolji mogući način i otkrili smo njihove nedostatke. Zaista smo odlično pripremili utakmicu. Cijeli susret smo bili borbeni i koncentrirani, jednostavno smo kontrolirali sve od samog početka,” kazao je Nazor nakon utakmice. Mladi hrvatski košarkaši su se tako osvetili Turcima za prošlogodišnji poraz u polufinalu U-18 Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska i SAD već su igrali međusobno u skupini. Amerikanci su slavili 103-81.

Finale Svjetskog prvenstva je u nedjelju u 19:30.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.