SP u atletici: Hrvatska atletičarka Sandra Perković plasirala se u finale diska

Zagreb, 5.8.2015. - Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru osvojiti rekordnih deset odličja, od čega tri zlatne, stoji u istraživanju i analizi tvrtke Infostrada Sports, koja se bavi obradom sportskih podataka. Na arhivskoj fotografiji od 04.08.2012. godine hrvatska atletičarka Sandra Perković na Olimpijskim igrama u Londonu prilikom primanja zlatne medalje. foto HINA / Damir SENČAR / mm

Hrvatska atletičarka Sandra Perković plasirala se u ponedjeljak u finale diska na Svjetskom atletskom prvenstvu u Pekingu, bacivši ga u kvalifikacijama 64,51 m.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je imala drugi najbolji hitac u obje skupine, a dalje je od nje u kvalifikacijama bacila samo Kubanka Dania Caballero 65,15m. Naša je atletičarka u prvom hicu disk bacila 58,95m, ali je onda drugim bacanjem osigurala finale. Osobni rekord Sandre Perković iznosi 71,08 m.

Finale je na rasporedu u utorak u 13,00 sati, a osim Perković i Caballero nastup u završnici su osigurale još jedna Kubanka Yaime Perez, Njemice Nadine Mueller, Julia Fischer i Shanice Craft, Amerikanke Gia Lewis Smallwood i Whitney Ashley, , Francuskinja Melina Robert-Michon, Australka Dani Samuels, Kineskinja Xinyue Su, te Ukrajinka Natalia Semenova.

Perković za HRT: U finalu SP-a očekujem onu pravu Sandru

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisam zadovoljna otvaranjem i hicem od 59 metara. Sva tri kruga na pomoćnim stadionima, treningu i za zagrijavanje, nisu isti kao i onaj unutra, rekla je Perković koja je imala drugi rezultat kvalifikacija. Dalje od nje bacila je samo Kubanka Dania Caballero – 65.15.

Ne volim jutarnje kvalifikacije. Znam da sam dobra i spremam se za finale. Znam da mogu tamo napraviti čuda. No opet moram doći u kvalifikacije, baciti kvalifikacijsku normu i riješiti se te muke, a opet ne bih htjela dati sto posto od sebe. To je uvijek dvosjekli mač. U drugoj sam se seriji malo sabrala, bacila 64.51 i sada mogu kući, dodala je aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja.

Očekujem da u krug za bacanje diska sutra u finale uđe ona prava Sandra. Danas sam imala malo poteškoća. Imala sam temperaturu. Ne znam je li zato što je jutro ili vremenska razlika ili sam dobila hunjavicu. Po povratku u hotel otići ću do liječnika. Nadam se da ću do sutra zacijeliti i onda je sve otvoreno, zaključila je Sandra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.