Španjolska Vlada zabranila navijačima Barcelone katalonske zastave!

Španjolska policija je dobila zapovijed da na završnoj utakmici Kupa kralja pretrese najmanje 19.000 navijača Barcelone kako bi bili sigurni da na tribine ne unesu katalonske zastave!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, španjolska vlada je zabranila isticanje katalonske zastave na utakmici finala Kupa između Seville i Barcelone koja se 22. svibnja igra u glavnom gradu Madridu, na stadonu Vicente Calderon.

Također, potvrđeno je da će utakmicu osiguravati čak 2500 policajaca i zaštitara.

Guvernerica Madrida, Concepcion Dancausa na konferenciji za novinare izjavila: Nogomet i stadioni nisu poligoni za političke borbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nećemo dopustiti da se na stadionu nađu bilo kakve zastave, niti drugi simboli koji su u suprotnosti sa Ustavom Španjolske. Pod tim se misli na žuto-crvenu katalonsku zastavu sa zvijezdom, bijelom ili crvenom, poznatu kao „estelada“.

Barcelona je odmah reagirala priopćenjem u kojem osuđuju takvu odluku.

“Ogorčeni smo i ne slažemo se s odlukom o zabrani katalonskih zastava. To smatramo udarom na čovjekovo pravo na slobodu izražavanja. Barcelona je uvijek branila pravo na slobodu izražavanja i tražimo od predstavnika vlade da upotrijebi zdrav razum kako bi atmosfera uoči finala Kupa bila onakva kakvu oba kluba zaslužuju”, napisala je Barcelona u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.