Španjolski mediji hvale i igrače Dinama, posebno Livakovića: ‘Pokazao je zašto je prvi vratar Hrvatske’

Foto: fah

Nogometaši Dinama sinoć su porazom 2:1 od Villarreala ispali iz Europe. Bila je ovo, svemu unatoč, povijesna europska sezona Dinama, Modri su stigli do četvrtfinala te zapravo mogu biti zadovoljni. Podsjetimo za Villarreal su strijelci bili Alcacer u 34. i Moreno u 42. minuti, za plave je zabio Mislav Oršić 16 minuta prije kraja susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, plavi nisu imali previše šanse na Villarrealovom stadionu, domaćin je bio od početka bolji. Je li Dinamo mogao drugačije proći da na Maksimiru nije primio pogodak poslije početničke pogreške obrane stvar je analize, no i sinoć obrana nije bila na visini zadatka, ipak, domaćin je zasluženo slavio. Dinamo je tek u drugom poluvremenu pokazao igru kakvu smo gledali na Maksimiru protiv Tottenhama u osmini finala.

Nakon uspjeha Villarreala španjolski mediji očekivano su puni  hvalospjeva na račun svoje momčadi. Tamošnji mediji Villarreal zbog niza bez poraza nazivaju Manchester Cityjem Europa lige, iako je daleko spomenuta momčad od momčadi Pepa Guardiole.

Ipak, pohvale su dobili i neki igrači Dinama, tako Realu bliska Marca hvali sjajan potez Brune Petkovića, koji je u šansu izbacio Oršića kod gola Dinama, posebno su istaknuli Dominika Livakovića, sjajnog golmana Dinama. Naime, kod rezultata 2:0 za Villarreal Livaković je sjajan udarac Morena s 13 metara jednako sjajno skinuo ispod grede te je tako spasio siguran gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Tom je obranom pokazao zašto je prvi vratar Hrvatske”, navodi Marca, a Sport je zapravo samo dodatno potencirao sjajnu obranu Livakovića.

“Bila je to možda i najbolja obrana cijelog natjecanja”, istaknuo je Sport.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.