Sportski dio kluba bio je protiv nasjedanja na podvalu iz Beograda: Tko je odgovoran za promjenu fonta na dresovima Cedevite?

Foto: fah

Pod naslovom ”Cedevita izgubila psihološki rat s Beogradom’Večernji list donosi razloge zašto je Cedevita odlučila reagirati na paranoju i apsurdne podvale koje dolaze od strane nekih srpskih medija a u vezi fonta na dresovima hrvatskog košarkaškog prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Apsurdi, paranoja i činjenice: Hrvatski prvak hitno mijenja font slova na dresovima zbog optužbi za ustaštvo iz Srbije!

Naime, kako smo već pisali pojedini srpski mediji su slovo ‘U’ u fontu na dresovima hrvatskog prvaka okarakterizirali ”ustaškim simbolom”, iako je takav font postojao i prošle sezone i nikome, apsolutno nikome, nije smetao. Drugim riječima, hrvatski prvak nasjeo je na provokaciju i podvalu koja je stigla iz Srbije, što se, nažalost, posljednjih tjedana dodatno povećava na svim razinama, od politike, pa kako vidimo do sporta.

Sjetimo se na koji način premijer Srbije Aleksandar Vučić komentira najavu novog Zakona o hrvatskim braniteljima o čemu se raspravlja u Hrvatskom saboru. Vučić tvrdi da u Srbiji ”nema fašističkih halucinacija”, a on osobno bio je dio stranke Vojislava Šešelja, inače četničkog vojvode koja je sudjelovala u agresiji na Hrvatsku te Bosni i Hercegovinu i čiji su ”dobrovoljci” počinili brojne brutalne zločine. Da ne spominjemo rehabilitaciju četničkog vojvode i ratnog zločinca iz Drugog svjetskog rata Dražu Mihailovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, vratimo, se sportu, ako se zapravo može govoriti o sportu kada iz Beograda dolaze optužbe zbog jednog slova abecede i fonta koji je osmislio Nizozemac prije devet godina? Dakle, tko je ”zaslužan” zbog činjenice da se besmislena priča iz Srbije ”primila” kod Cedevite i tko je odgovoran da će font na kraju biti promijenjen?

Slova na Cedevitinom dresu osmislio je Nizozemac 2008. – je li i on ‘ustaša’?

Naime, Večernji list navodi kako je ”sportski dio kluba bio je protiv tog poteza jer se time toj besmislenoj priči daje na važnosti i kao da se priznaje “grijeh”, no glavni sponzor zamolio je da se to promijeni kako to ne bi ugrozilo njegove poslovne interese u Srbiji i šire…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stvari su, dakle, jasne, Cedevita živi od novca glavnog sponzora Atlantic grupe, koji je vlasnik brenda Cedevita, predsjednik Uprave Atlantic grupe je Emil Tedeschi.  Nakon njihovog pritiska sportski dio kluba nije imao očito puno izbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.