Apsurdi, paranoja i činjenice: Hrvatski prvak hitno mijenja font slova na dresovima zbog optužbi za ustaštvo iz Srbije!

Foto: Twitter

Kako smo već pisali Cedevita je u Baru svladala crnogorsku Budućnost te je tako naš prvak osvojio regionalni ABA Superkup. U srpskim medijima istaknut je detalj koji im je bio važniji od uspjeha hrvatskog prvaka.  Naime, srpski Telegraf piše kako Cedevita na svojim dresovima ima istaknut ”ustaški simbol!!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajnje čudan font na dresu kluba koji će izazvati polemiku u regiji”, stoji u članku Telegrafa te se postavlja pitanje  je li riječ samo o ”pogrešci koja se potkrala u izradi ili je netko namjerno odabrao ovakav font”. ” Ostaje vidjeti hoće li zagrebački klub promijeniti to do početka sezone, jer ABA liga ne trpi bilo kakvo miješanje politike” – zaključuje se u paranoično – apsurdnom članku.

Na ovakve paranoične insinuacije iz Beograda reagirala je Cedevita priopćenjem, što smo također objavili, no, malo je tko zapravo posvetio dužnu pozornost priopćenju koje je došlo iz redova našeg prvaka. Umjesto da izraze gnušanje zbog insinuacija iz Beograda, gdje bi očito najradije zabranili slovo U u abecedi, hrvatski prvak je poručio da će maknuti ”ustaški simbol”

“Nakon što je u dijelu medija zlonamjerno objavljeno kako KK Cedevita fontom slova na dresovima igrača promiče ustaštvo, klub ima potrebu javno reagirati na objede, iako je izvjesno riječ o suludim optužbama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

KK Cedevita je sportski klub koji je od malog kvartovskog projekta samo inzistirajući na sportskim načelima došao u društvo ne samo najboljih regionalnih, nego i euroligaških klubova, s višestrukim naslovima nacionalnog prvaka. Rad, trening, strategija, poštenje, natjecanje i momčadski duh jedine su vrijednosti koje promiču igrači s dresovima Cedevite, a lopta jedini razlog zašto se išta od toga radi. KK Cedevita nikada nije imala političke preferencije, niti se politikom na bilo kojoj razini bavila. Naš je profesionalni pogon, od igrača do trenera, jedan od najraznovrsnijih na svaki način i narančastu boju dresa branili su i brane Srbi, Slovenci, Bosanci i Hercegovci, Hrvati i Amerikanci jednako, ljudi različitih političkih, društvenih, religijskih i inih orijentacija. Jednako smo mislili kad je tim vodio Maljković, Repeša ili danas Zdovc, jednako kad su u momčadi igrali Smodiš, Warren ili Ukić.

To više nas bole tendenciozne interpretacije nečeg tako prozaičnog kao što je font slova. No, svakome tko ima ikakvu dvojbu oko vrijednosti kojima se KK Cedevita vodi otvoreno poručujemo da smo isključivo sportska organizacija, građanske orijentacije i najoštrije osuđujemo ekstremne političke tendencije, neovisno o provenijenciji, kao i sve zločinačke pokrete. Žalimo ako se zbog slučajnog nalikovanja slova bilo tko osjetio povrijeđenim, a kako bi se izbjegao svaki novi nesporazum fontove slova na dresovima i svim oznakama kluba zamijenit ćemo u najkraćem roku”, navodi se u priopćenju Cedevite.

Nevjerojatno je na koji način srpski mediji vrše konstantni pritisak na Hrvatsku, pa čak i kad je sport u pitanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostanimo samo u sferi košarke.

Naime, umjesto da gledaju u svoje dvorište, pometu ”prljavštinu” ispred svog praga, traži se dlaka u jajetu kad su susjedi u pitanju. Podsjetimo, navijači Crvene zvezde Cedevitu su u Beogradu dočekali s četničkim pjesmama, dakle, fašističkim, veličali su Dražu Mihailovića… Koliko su puta u dvorani Delije, uz odobrenje vodstva Crvene zvezde, svojatali Vukovar uz zločinačku ikonografiju pod kojom je ovaj drevni hrvatski grad sravnjen sa zemljom 1991. godine? Sjetimo se veličanja čitavog niza ratnih zločinaca od strane srpskih navijača, da bi to mediji u Srbiji proglašavali ”spektakularnom atmosferom.”

Prisjetimo se također i srpskog košarkaša Milana Gurovića koji je ima tetovažu četničkog zločinca Draže Mihailovića u čemu srpski mediji nisu vidjeli nikakav problem¨!? MUP RH je Guroviću zbog spomenute tetovaže zabranio ulazak u Hrvatsku.  Gurović  je čak rekao kako mu ”nije jasno zašto Hrvate vrijeđa tetovaža Draže Mihailovića!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bi se vodstvo Crvene zvezde odlučilo u travnju 2016. prijaviti Cedevitu Euroligi nakon što je hrvatski prvak odlučio da će sav prihod s međusobne euroligaške utakmice uplatiti za obnovu vukovarskog Vodotornja, istog onog Vodotornja koji je granatiran tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku i grad Vukovar, u kojem su srpske snage izvršile genocid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.