Šprem o potezu Line Červara: ‘Ne padaju glave samo tako’

epa08960686 Croatia's head coach Lino Cervar (front) and players react during the Main Round match between Argentina and Croatia at the 27th Men's Handball World Championship in Cairo, Egypt, 23 January 2021. EPA/Mohamed Abd El Ghany / POOL

Najavu ostavke izbornika hrvatske rukometne reprezentacije Line Červara nakon teškog i bolnog poraza od Argentine, a nakon kojeg su hrvatske šanse za četvrtfinale SP-a svedene na minimum komentirali su u studiju RTL-a Goran Šprem i Drago Vuković. Oni su, kao i Petar Metličić prije njih, osudili potez najtrofejnijeg hrvatskog rukometnog trenera. Odlazak Červara je ujedno i kraj jedne ere hrvatskog rukometa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Lino je jedan od naših najvećih trenera. Meni se nikad nije dogodilo da usred turnira trener da ostavku. I Francuska je znala biti 12. Ne padaju glave samo tako. Pitanje je kako će sada i savez reagirati. Čini mi se da je odmaknuo ekipu od sebe, dojam je kao da ih je ostavio na cjedilu. Znam da to nije htio”, kazao je Goran Šprem.

Na pitanje voditelja tko treba preuzeti odgovornost Drago Vuković je rekao:

“Nije samo do kapetana, trebaju svi skupiti glave i regrupirati se. Neka se zatvore u jednu sobu. Mogu se i potući ako treba, bitno je da sve raščiste između sebe. Mi smo cijelo vrijeme gurali pozitivne stvari u prvi plan, ali to je sada stiglo na naplatu. Nismo bili pravi cijeli turnir”, poručio je Vuković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metličić smatra kako Hrvatska još uvijek može proći u četvrtfinale SP-a:

“Još uvijek možemo proći. Argentina nije veliki favorit protiv Katara. Imali smo nedavno sličnu priču, na Euru u Poljskoj 2016. godine. Već smo počeli pakirati kofere, a onda se dogodilo čudo. Ništa nije gotovo”, smatra Petar Matličić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.