Srbi analiziraju zašto su Vatreni bolji od njih: Spominju Šimunića, ‘kult reprezentacije, nacionalni naboj, želju, volju, energiju i drskost’

Foto: fah

Novinar srpskog Telegrafa prisjetio se Josipa Šimunića i 80. minute utakmice, kad je Srbija krenula u kontranapad, no na putu prema golu Hrvatske Miralem Sulejmani naišao je na nepremostivu prepreku. Josip Šimunić je prekršajem za crveni karton spriječio kontru, mogući gol i poraz Hrvatske na Marakani, u kvalifikacijama za SP u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sve to opisuje u svojoj analizi zašto su Hrvati u nogometu uspješniji od Srba.

“Hrvati su nebrojeno puta pokazivali spremnost da idu iznad granica očekivanja, sve za pobjedu svoje momčadi”, piše novinar Telegrafa. 

“Dok su naši nogometaši ‘jurili’ da razmjene dresove s Neymarom, Firminom i Coutinhom, Hrvati su ‘jurili’ Messija, Dybalu i Agüera, ali ne zbog dresova, već da ih zaustave i dođu do spektakularne pobjede od 3:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mandžukić nam je pokazao recept, kada je spustio prgavog Javiera Mascherana, pokazujući mu mišiće i praveći se da ga ne vidi, aludirajući na razliku u visini. Teško da postoji bolji način da se pokaže sportska drskost i da te niti najmanje ne zanima tko stoji s druge strane terena i čiji dres nosi”, navodi novinar.

Ističe kako obje reprezentacije imaju igrače koji igraju u vrhunskim klubovima, no, hrvatski igrači ipak su uspješniji jer su okosnice svojih klubova.

Usporedbu je napravio i Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Hrvatska ima ono što mi nemamo – kult reprezentacije, nacionalni naboj, želju, volju, energiju i drskost. To se vidjelo u rasturanju Messija i ostalih zvijezda. Mislite li da je lako pobijediti Argentinu 3:0? Naravno da nije. Teško je ući među osam najboljih na planeti, jer tamo više nema ni svjetskog prvaka Njemačke, ni Španjolske, niti Argentine, niti europskog prvaka Portugala… Ali ima naših susjeda.

Oni imaju Luku Modrića – mi nemamo, Ivana Rakitića – mi nemamo, Marija Mandžukića – mi nemamo, izbornika koji vodi utakmice kroz prvenstvo bez greške…

Imaju pune tribine navijača, vatrene i strastvene. Mi, da se ne lažemo, nemamo takvu podršku, nemamo euforiju, kad je reprezentacija u pitanju, više smo za Partizan i Zvezdu. Na terenu, kao da nam je isto igrali s Brazilom na Svjetskom prvenstvu ili s Gruzijom u Tbilisiju. Sve (nam) je ravno”, piše Blic.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.