Srbić i Benović u finalu Svjetskog kupa u Dohi!

srbić
Foto: fah

Tin Srbić i Aurel Benović plasirali su se u nova finala Svjetskog kupa. Dvojac koji je proteklog vikenda u Cottbusu osvojio srebrne medalje, sada oduševljava i u Dohi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aktualno olimpijsko srebro na preči, Tin Srbić, s najboljom ocjenom današnjih kvalifikacija ušao je u finale koje ga čeka u subotu. U konkurenciji 22 prečaša imao je najvećih 14.100 bodova (startna ocjena 5.6).

– Prošlo je super, napravio sam opet novu vježbu. Bez obzira na neke probleme, na to što je natjecanje kasnilo pola sata, pa problemi s ozljedom koji me muče… Gotovo trećinu vježbe uopće ne zagrijavam i ne treniram već mjesec dana nego jednostavno samo odradim kad je nastup, pa sam zbog toga jako zadovoljan. Pokušat ću se što bolje sutra odmoriti, vidjeti što je s tom ključnom kosti, nadam se da nije ništa drastično, da nije neka teža ozljeda. Moram priznati da mi je bilo malo stresnije, jer nije se lako koncentrirati kad nešto boli, kad natjecanje kasni… Nisam bio u potpunosti koncentriran kako inače znam biti, ali jako sam zadovoljan da sam uspio ponovno odraditi, da nova vježba ide. Idemo u subotu u finalu pokušati napasti što bolju vježbu, rekao je Tin nakon što je ušao u svoje 24. finale Svjetskog kupa.

Aurel Benović izborio je još jedno finale na Svjetskom kupu u Dohi. Nakon što je jučer osigurao borbu za medalje na parteru, danas mu je drugog kvalifikacijskog dana isto uspjelo i na preskoku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U svoje prvo veliko finale na preskoku u karijeri i ukupno osmo finale na turnirima Svjetskih kupova Aurel je ušao s ocjenom 14.383 (14.266 i 14.500). Najbolji u kvalifikacijama preskoka bio je Izraelac Andrej Medvedev (14.933).

– Jako sam sretan i zadovoljan kako sam odradio oba skoka u kvalifikacijama preskoka. To je rezultiralo ulaskom u finale, ali ne mogu reći da ću se u finalu boriti za postolje, jer ti skokovi koje radim sa startom 5.2 nisu još za neke ozbiljne rezultate. Ipak, ako ih lijepo odradim, možda čak i imam šanse biti u borbi za medalje. Sretan sam što sam se ustabilio na preskoku, a u skorijoj budućnosti planiram pojačati početne ocjene skokova na 5.6, a to su skokovi s kojima ću moći konkurirati svim preskokašima na svijetu, rekao je Aurel kojeg sutra prvo čeka finale partera.

– Idem se boriti za medalju, jasno je poručio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.