‘Srdačan doček’: Hrvatski košarkaš i bivši hrvatski izbornik, Simon i Repeša, u ‘vrlo dobrim odnosima’ s Delijama!

Foto: fah

Hrvatski sportaši i treneri barem ako je vjerovati srbijanskim medijima u sjajnim su odnosima s ”miroljubivim” navijačima Crvene zvezde, po mirotvorstvu nadaleko poznatim Delijama. Delije su u Hrvatskoj ostavile dubok trag, još iz vremena kada ih je vodio još jedan srpski ”junak”, srpski ”Oblić”, Željko Ražnatović, poznatiji pod svjom umjetničkim imenom – Arkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, u razgovoru za srpski Blic, a uoči košarkaške utakmice Eurolige između Crvene zvezde i Armanija u Milanu, hrvatski košarkaški reprezentativac Krunoslav Simon najavio je utakmicu, iako će zbog ozljede propustiti milanski ”spektakl”. Naime, ulogu favorita Simon je prepustio Zvezdi te je otkrio kako je uspostavio dobru komunikaciju s Delijama. Navodno je sve počelo davne 2005. godine na utakmici u kojoj je protiv Zvezde igrao u dresu Zagreba. Zagreb je poražen 23 razlike (89-66).

“Gubili smo velikom razlikom u ABA ligi zbog čega su navijači tražili druge način kako bi se motivirali.  Tada je počela šala sa mnom. Najprije su mi skandirali, ja sam im otpozdravio i onda su tražili da pucam kad god sam imao loptu. Kad me trener vratio na klupu došlo je do velikih ovacija i sve je ispalo kao odlična šala, nakon čega su me u Beogradu Delije redovito srdačno dočekivale”, rekao je Simon. Rođeni Zagrepčanin večeras neće biti na raspolaganju treneru Armanija.

“Zvezda je najugodnije iznenađenje Eurolige, igra sjajno u oba smjera, zaslužila je mjesto među najboljim ekipama.  Najdraži igrač mi je Marko Gudurić, koji pokazuje veliki talenat, a uz njega i Marko Simonović, koji igra najbolju sezonu u karijeri. Igraju sjajno u obrani te raznovrsno u napadu”, zaključio je Simon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski izbornik, doduše bivši, Jasmin Repeša, danas trener Armanija, također je dao intervju za Blic, i on se kao i Simon dotaknuo navijača Crvene zvezde, Delija.  Repeša je najavio da će Armani igrati na pobjedu iako nemaju šanse za prolazak.  ”Igrat ćemo kako bi sačuvali obraz, da dobijemo rezultatski što više, iako je Zvezdi važnije”, rekao je Repeša.

U Milanu se očekuje veliki broj navijača Crvene zvezde, nadaleko poznatih Delija. Repeša je rekao da je svjestan dolaska navijača u Milano te je priznao kako ima pozive zvezdaža u vezi utakmica. Repeša tvrdi da će pomoći koliko može. “Izaći ću im koliko mogu ususret, međutim, ovi su mi u klubu rekli da su pri kraju s ulaznicama. Dvorana će biti puna”, zaključak je hrvatskog trenera.

Podsjetimo, Delije su upravo u košarkaškoj Euroligi pokazali svoju pravu narav. Naime, ne prestaju provokacije s transparentima na kojima su ”tenkovi JNA iz Vukovara”, a Vukovar je napisan ćirilcom. Euroliga šuti, dok se Delije ponašaju po onoj staroj titoističkoj, i nakon Tita Tito, nakon Arkana, Arkan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.