Srebro ili zlato za Damira Martina? Za Hrvate sasvim svejedno, on je sportski junak iz Rija!

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora i bivši predsjednik hrvatske Vlade  Zlatko Mateša gostovao je u Dnevniku NOVE TV, tom prilikom je zapravo ponovio sve ono što je govorio i u Riju tijekom Olimpijskih igara koje su bile rekorde za Hrvatsku s obzirom na osvojenih deset medalja, od toga čak pet zlatnih, pogađate, nikad više medalja oko vrata hrvatskih sportaša koji su od samostalnosti naše zemlje do danas osvojili 33 olimpijske medalje. Mislimo, naravno, na Ljetne olimpijske igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mateša je zadovoljan s rezultatima hrvatskih olimpijaca(Kako ne bi bio?)međutim, i dalje tvrdi da je Hrvatska trebala imati šest zlatnih medalja, čelni čovjek HOO cilja, naravno, na sjajnog hrvatskog veslača Damira Martina koji je i u nedavnom razgovoru za portal narod.hr otkrio da je ipak možda trebalo biti zlato i njegovo. Naime, Martin se, između ostaloga, zapitao tko može jamčiti da je staza u centimetar dugačka baš 2000 metara. Naravno, odmah je rekao da je presretan svojim srebrom te najavio borbu za zlato u Tokiju za četiri godine.

Damir Martin je gotovo u isto vrijeme ušao u cilj zajedno s Novozelanđaninom Maheom Drysdaleom. Pobjednika je u konačnici odlučio foto-finiš koji je pokazao da je Martin bio sporiji sedam tisućinki, HOO je odmah najavio žalbu, a Mateša je rekao da je zlato Martinu ukradeno. Mateša ipak nije večeras otkrio ništa revolucionarno tek je spomenuo kako je sada ta materija u  nadležnosti Hrvatskog veslačkog saveza. “Oni su napravili jednu ekspertnu skupinu koji će vidjeti na koje elemente se možemo žaliti i onda ćemo ako za to postoji dovoljno razloga ići na Sportski arbitražni sud (CAS). Čim ekspertna skupina bude spremna iznijeti svoje mišljenje mi ćemo u tom trenutku dalje reagirati”, izjavio je Zlatko Mateša.

Nažalost, kako tvrde mnogi stručnjaci i bivši veslači, koji se slažu kako je Martin doživio nepravdu, mala je šansa da se bilo što ozbiljnije promijeni, odnosno da i Martin naknadno dobije zlato. Moguće je tek da se u budućnosti promijene nepravedna pravila koja su koštala našeg veslača zlatne olimpijske medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad bi se pitalo Hrvate, zlato ili srebro, naravno, svi bi rekli zlato, ali bi im u konačnici bilo svejedno, Damir Martin je jedan od hrvatskih junaka iz Rija, sedam ili 1007 tisućinki to nikada ne može promijeniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.