Mateša o krizi ekipnih sportova: Bit će gore, ako se stvari ne riješe

Foto: fah

Četiri su dana ostala do kraja Olimpijskih igara u Parizu. Hrvatska za sada ima šest osvojenih odličja, s mogućnošću da osvoji još koje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Zadovoljan sam onime što su postigli naši sportaši. Naš je cilj biti među 20-ak posto onih najboljih na OI. Sada smo zapravo u 10 posto. Kada vidim koje su zemlje iza nas, koje su u sportu jake, poput primjerice Norveške, Švicarske ili Češke, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša u razgovoru za emisiju Croissant. 

Malo šepamo s ekipnim sportovima?

– To je točno, to nije ništa novo. I bit će sve gore, ako se u Hrvatskoj ne riješi status i financiranje klubova. U tim sportovima su klubovi jezgra, tamo počinju mala djeca te svi mlađi uzrasti. Prioritet za LA mora biti rješavanje statusa i financiranja klubova, dodaje Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki naši sportaši su u Parizu ostali nadomak osvajanja medalja.

– Fantele su bile blizu, mi smo trebali dobiti medalju, imali su je na dva ona plova, nažalost to se nije obistinilo na zadnjem plovu, to odgađanje je bilo jako sretno. Osobno mi je jako žao Tina Srbića. Izvrstan sportaš i čovjek. To je bilo jedno apsolutno nesretno finale s puno neugodnih iznenađenja i eto, tako se dogodilo. On je sigurno naša uzdanica u budućnosti.

Sjajan je nastup imala bacačica koplja Sara Kolak u kvalifikacijama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jako smo stajali iza nje, kada su je svi na neki način napustili. Da su kvalifikacije bile finale, imali bi medalju. Treba sportašicama i sportašima dati podršku.

Barbara Matić, braća SinkovićDonna Vekić

– Donna je bila sjajna. O Sinkovićima ne treba niti govoriti. A Barbara se “prošetala”. Ako si europska i svjetska prvakinja, onda moraš dodati olimpijsko zlato, smatra Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.