Mateša: Spektakularne Igre, Pariz i Francuska su se potrudili

Foto: fah

Predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša rekao je za središnji Dnevnik HTV-a, kako “s pravom možemo očekivati lijepe vijesti” s nadolazećih Olimpijskih igara u Parizu. Ustvrdio je kako unikatne lokacije i održavanje unutar gradova, Igrama daju posebnu čar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– To su spektakularne Igre, Pariz i Francuska su se potrudili da na dostojan način obilježe 100 godina od Igara u Parizu te da pritom iskoriste sve moguće građevine i prostore koje su nam svima poznate, rekao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

To, kako kaže, “daje posebnu čar”.

– Što se tiče sigurnosti, upoznati smo da već sada postoje osjetljive zone koje su od njihovih snaga sigurnosti izolirane. Desetak stanica podzemne željeznice je stavljeno izvan funkcije. Znamo da su uvedene olimpijske trake kojima mogu prometovati samo akreditirana vozila, kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Danas je ispisano prvih 400 kazni za one koji se nisu pridržavali toga. Policija je izuzetno ozbiljna, dodao je.

Rezervni plan i održivost

Komentirajući rezervne planove ako se glavna manifestacija ne bude mogla održati, kazao je kako postoji rezervni plan.

– Predsjednik Emmanuel Macron je rekao da postoji “back-up” plan. To je vjerojatno otvaranje na Stade de Franceu, ali ja sam siguran da se to neće dogoditi. Ne vidi se niti jedan ozbiljan razlog koji bi na to navodio, ustvrdio je Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govoreći o održivosti i pritisku drugih zemalja da budu organizatori, kazao je kako je održivost prioritet.

– Moram reći da je pritisak novih organizatora velik. Tu je Saudijska Arabija, Katar, Indija, Mađarska i Turska. Što se tiče budućih domaćinstava, tu ne treba biti brige, ali što se tiče održivosti da, naglasio je.

– Igre su ugljično neutralne, prihvatljive u ekološkom smislu, dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

#Hrvatska na Olimpijskim igrama

Mateša je ustvrdio kako Hrvati od svojih sportaša mogu očekivati lijepe vijesti s Igara kada su u pitanju odličja.

– Još nisam sreo sportaša ili sportašicu koji ne bi htjeli osvojiti olimpijsko odličje. Nema potrebe da na njih radimo pritisak. Čim spomenete neko ime, to je naravno nama zgodno, ali njima je jedan element koji ne doprinosi mirnoći, ali objektivno – postoji velik broj sportaša u našoj delegaciji koji se mogu ravnopravno uključiti u borbu za odličja, istaknuo je.

Naglasio je kako “s pravom možemo očekivati lijepe vijesti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.