Srpski portal ismijava hrvatsku reprezentaciju: Što je njihova postigla u nogometu?

Foto: HNS/Twitter

Srpski mediji nastavljaju očekivanim tempom prema Hrvatima. Jedan od vodećih srpskih portala još je jednom odlučio biti ciničan prema hrvatskom sportu ismijavši hrvatsku reprezentaciju, iako za to doista nema razloga. Hrvatska nogometna reprezentacija osvojila je ACUD kup pobjedom nad Egiptom rezultatom 4:2. A posljednjih godina niže uspjehe, za razliku od reprezentacije Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Vatreni osvojili ACUD kup: Golijada Hrvatske u Kairu

“Hrvati slavili kao šampion s peharom: Nitko nije čuo za takmičenje koje su osvojili”, naslov je na Mondo Sportu.

U tekstu navode kako se radi o natjecanju pod okriljem FIFA-e, čime ima neku vrijednost i ozbiljnost. No, onda nastavljaju cinično kako je ovo prvi trofej hrvatske reprezentacije u povijesti.

> Znate li koje su uspjehe postigli hrvatski sportaši u samo 30 godina?

Srpski mediji malo su se zaigrali dok njihova nogometna reprezentacija gubi od Rusije rezultatom 4:0 i jedva pobjeđuje Cipar, koji je jedna od najslabijih europskih reprezentacija. Ne zaboravimo da se nemaju čime pohvaliti na Svjetskim i Europskim prvenstvima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je u 2023. godini završila na drugom mjestu u Ligi nacija. 2022. smo Svjetskom prvenstvu u Katru osvojili broncu. 2018. srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a ne zaboravimo i 1998. i broncu na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.

Hrvatska ima konstantu

Hrvatska nogometna reprezentacija je, naravno ne i jedini, ponos hrvatskog sporta i u posljednjih 30-ak godina se može s pravom smatrati reprezentacijom koja je uspješnija čak i od engleske nogometne reprezentacije. Englezi su navodno izmislili nogomet. A od 1994. do danas tek su jednom bili u polufinalu SP-a, u borbi za treće mjesto poraženi su 2018. od Belgije.

Vatreni, kako je popularni nadimak naše reprezentacije još od 90-ih godina, od 1994., kad smo se prvi puta imali priliku službeno natjecati pod hrvatskom zastavom, propustili su tek dva velika natjecanja. Europsko prvenstvo 2000. godine i Svjetsko prvenstvo 2010. godine u Južnoafričkoj Republici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
> Prijateljski odnos dva izbornika: Dalić i Tucak pokazali kako se podržavaju kolege

Dovoljno to govori o vrijednosti hrvatskog nogometa koji, naravno, ne bi bio na takvoj razini, bez hrvatske dijaspore. Prisjetimo se Josipa Šimunića, braće Kovač, Ivana Rakitića… U zadnjih 30-ak godina naši nogometaši bili su nositelji igre najvećih svjetskih klubova, poput Barcelone, Reala, Bayerna, Manchester Citya, Intera, Juventusa, Milana, Lazia…

Dakle, hrvatski nogomet ima svoju konstantu i ne predstavlja tek jedan bljesak u nogometnom sazvježđu, kao što je to bio slučaj, primjerice, s bugarskom nogometno reprezentacijom koja je 1994. na SP-u bljesnula, stigla do polufinala, a onda se polako ugasila. Danas su tek prosječna europska reprezentacija, koja se rijetko pojavljuje na glavnim nogometnim smotrama. Drugim riječima, Hrvatska je unatoč činjenici da je mala zemlja, pokazala da je zemlja s ogromnim talentom za najvažniju sporednu stvar na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.