Srušio Šukerov rekord i postao hrvatski navijač

Predsjednik HNS-a Davor Šuker prihvatio je poziv Nogometnog saveza Sjeverne Irske i Udruge sportskih novinara da bude počasni gost na inauguraciji Davida Healyja u Kuću slavnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo je Healy u kvalifikacijama za EP 2008. s 13 pogodaka u 12 utakmica srušio rekord kvalifikacija za europska prvenstva kojeg je držao Šuker. Najbolji strijelac hrvatske reprezentacije u povijesti postigao je 12 pogodaka u 10 kvalifikacijskih utakmica za Euro 1996.

– Sretan sam što sam ovdje i što mogu čestitati Davidu na postignutom rekordu. Rekordi postoje kako bi se rušili, a meni je drago što sam ovaj mogao držati 12 godina, izjavio je Šuker domaćim predstavnicima medija.

– Za mene osobno i vjerujem svima koji su ovdje, velika je čast što je netko Davorove veličine došao na ovu ceremoniju. Meni je zadovoljstvo upoznati ga, znamo kakav je igrač bio na međunarodnoj sceni i u kakvim je klubovima igrao. Srušiti njegov rekord bilo je nevjerojatno, nisam mislio da se može srušiti. No, kao što Davor kaže, rekordi su tu da se ruše, možda će jednoga dana mene netko pozvati da čestitam nekom drugom, rekao je Healy.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je Šuker podijelio s novinarima zadovoljstvo zbog otvaranja Svjetskog prvenstva protiv Brazila, Healyja je novinar BBC-a upitao za koga će navijati:

– Za Hrvatsku, naravno.

Healy je s 34 godine postao najmlađi član Kuće slavnih u Sjevernoj Irskoj, no nakon briljantne reprezentativne karijere to je bilo i očekivano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Healy je s 95 nastupa drugi iza vratara Pata Jenningsa po broju nastupa za Sjevernu Irsku, a s 36 pogodaka uvjerljivo je najbolji strijelac reprezentacije u povijesti.

Navijači mu nikada neće zaboraviti pobjednički pogodak protiv Engleske u rujnu 2005. godine, kao niti hat-trick koji je zabio Španjolskoj za pobjedu Sjeverne Irske od 3:2 godinu dana kasnije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.