Statistike tvrde: Subašić najbolji golman Lige prvaka!

Foto: fah

Danas u 21 sat igra derbi francuske lige Monaco-PSG, a jedan protiv drugog biti će najbolji vratar Lige prvaka naš Danijel Subašić i ponajbolji napadač svijeta Zlatan Ibrahimović!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom PSG izbija na prvo mjesto, dok se Monaco pobjedom pridružuje borbi za titulu.
Danijel Subašić ne samo da briljira u francuskom prvenstvu, već je po statistikama i najbolji golman Lige prvaka!

U najvećem iznenađenju osmine finala Lige prvaka Subašićev Monaco pobijedio je u Londonu favorizirani Arsenal sa 3:1. Veliki udio u toj pobjedi ima i izvanredni golman reprezentacije Hrvatske Zadranin Danijel Subašić.

U svojoj sedmoj europskoj utakmici ove sezone primio je tek svoj drugi pogodak. Kada tome dodamo da je i u francuskom prvenstvu bio bez pogotka 842 minute, slobodno možemo reći da je nakon dulje vremena hrvatska reprezentacija dobila vrhunskog vratara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četvrta sezona u Monacu učinila je Subašića ponajboljim golmanom Ligue1, kao i osloncem prvoligaša i bivšeg finalista Lige prvaka – AS Monaca.

Veći postotak obrana u Ligi prvaka od Subašića, a to je 90,48%, imaju samo čuvari mreže velikog Reala Navas i Atletica iz Madrida Moya, no oni su branili u znatno manje utakmica nego Subašić. Iza Danijela nalaze se takve golmanske veličine kao Neuer, Buffon, Hart…

Ono što valja istaknuti, svi ti golmani brane u klubovima gdje je znatno manje opasnosti po njihov gol, a posebno u ranijoj fazi Lige prvaka. Danijel je do sada branio, osim protiv Arsenala, i protiv izuzetno jakih klubova kao Benfica, Zenit i Bayer iz Leverkusena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da bismo predočili Subašićevu izvanrednost, valja se prisjetiti da je prošlogodišnji najbolji vratar Lige prvaka Iker Casillas imao 83,64% obrana, a ponajbolji golman u očima navijača prošlogodišnjeg natjecanja Thibaut Curtois 77,27%.

Zbog toga današnji francuski derbi će biti izuzetno zanimljiv za naše navijače, koji se mogu uvjeriti u fenomenalnu formu našeg reprezentativca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.