Stipe Miočić odgovorio Cormieru: ”On samo voli dizati buku, već bih ga umirovio da se nisam ozlijedio”

Foto: Facebook

Američko – hrvatski borac, Stipe Miočić, od kolovoza se nije borio, a tada je srušio Daniela Cormiera. Stipe je nokautom vratio naslov teške kategorije UFC-a, usprkos tome što to mnogi nisu željeli, pa ni prvi čovjek UFC-a Dana White.  Miočić se ozlijedio, što je odgodilo povratak u oktogon, a onda je uslijedila pandemija koronavirusa, koja traje do danas, iako polako jenjava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posve razumljivo, Miočić je duže vrijeme bio ozlijeđen, desetak mjeseci se nije borio, Cormier želi novu borbu što prije. Američko – hrvatski borac ne želi se u ovom trenutku boriti, tvrdi kako se ne može pripremiti s obzirom da mu je dvorana zatvorena za treninge, što je logično. Kako ćete se boriti ako ne možete trenirati? Zbog privremenog odbijanja borbe Miočiću je neizravno zaprijetio i prvi čovjek UFC-a, već spomenuti Dana White, koji ni ranije nije krio da baš nije najveći navijač Miočića. Cormier želi borbu najkasnije do kolovoza.

Vidio sam da je Stipe rekao kako će borbe zauvijek biti tu. Ne, neće. Kao profesionalni sportaš morate koristiti prilike. Nadam se da će se Stipe uskoro vratiti i da će se borbom njega i Cormiera pokrenuti teška kategorija. Jednostavno je – ili se želite ili ne želite boriti. Oni koji se ne budu htjeli boriti, moguće je da će ostati bez naslova”, kazao je prvi čovjek UFC-a Dana White te je tako, kako smo već spomenuli, zaprijetio Stipi.

Cormier je poslije brze pobjede Francisa Ngannoua protiv Jairzinha Rozenstruika bez imalo ustručavanja nastavio napadati Miočića, koji nije puno odgovarao, do sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ako se Stipe ne želi boriti, onda ću se protiv Ngannoua boriti za titulu. Poštujem Francisa, ali ga se ne plašim. Volio bih odraditi treću borbu sa Stipom, ali ako on ne želi, onda je sve jasno – ostat će bez pojasa i borit ćemo se Francis i ja’‘, kazao je Cormier.

Naravno, nakon ovakvog napada Cormiera reagirao je Stipe Miočić:

“Već sam rekao da ću se boriti protiv Cormiera. On samo voli dizati buku. Moj tim radi na osiguravanju lokacije za trening i datuma borbe. Da nisam ozlijedio mrežnicu, već bih se borio i umirovio Cormiera”, poručio je 37-godišnji Stipe, koji je inače rekorder UFC-a teške kategorije po broju osvojenih naslova. U karijeri je odradio 22 borbe te tri borbe izgubio, od Cormiera, Juniora dos Santosa i Stefana Struvea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Daniel Cormier je najavio da će mu sljedeća borba biti i posljednja borba u karijeri.  Hoće li ga i kada Stipe ”umiroviti”?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.