(FOTO) Stipković novinar godine, nagrađeni Dušanović i Ivica Kostelić

Reporter Sportskih novosti Branko Stipković novinar je godine po izboru Hrvatskog zbora sportskih novinara (HZSN), dok su među nagrađenima HTV-ov komentator Mićo Dušanović i proslavljeni skijaš Ivica Kostelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stipković je godišnju nagradu zaslužio izvještavajući sa Svjetskog prvenstva nogometaša do 17 godina u Čileu, gdje je svojim zanimljivim opažanjima i sjajnim reportažama dočarao to natjecanje iz daleke zemlje.

“U Čileu je bilo nezaboravno i zanimljivo s obzirom na činjenicu da sam bio jedini hrvatski novinar. Malo je nedostajalo da uopće ne otputujem na Svjetsko prvenstvo jer sam imao problema s akreditacijom, no sve su probleme riješili predsjednik i glavni tajnik HZSN-a Jura Ozmec i Marjan Bakić. Nakraju bih želio zamoliti kolege da ne kritiziraju hrvatski nogomet jer je on puno bolji i ima veći ugled u svijetu nego što uopće zamišljamo”, kazao je Karlovčanin Stipković, kome je nagradu uručio predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Mateša.

Nagrada za životno djelo pripala je televizijskom komentatoru Mići Dušanoviću, koji je dugi niz godina na svoj osebujan način pratio zbivanja iz tenisa, vaterpola, plivanja, odbojke, hokeja na ledu i brojnih drugih malih sportova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Osjećam se počašćeno što primam nagradu od svojih kolega, koji su kao i ja zaraženi istim virusom, koji rade posao koji je premalo cijenjen i plaćen, a rade kad svi drugi odmaraju. Svi sportskim novinarima bih poručio da nastave poštovati sport i pogotovu sportaše, a nadam se da ću sljedeću nagradu dobiti kao debitant godine”, kazao je u svom stilu Dušanović, kome je nagradu uručio glavni tajnik HOO-a Josip Čop.

Priznanje za televizijsku reportažu dobio je Milan Stjelja s Nove TV, koji je na originalan način predstavio hrvatsku nogometnu koloniju u talijanskom prvoligašu Fiorentini, dok je Marko Cvijanović iz Novog lista dobitnik priznanja za novinski interview s Ivanom Rakitićem nakon finala nogometne Lige prvaka u Berlinu. Anton Filić iz Večernjeg lista dobio je priznanje za novinsku reportažu s Davis Cup susreta Srbija – Hrvatska u Kraljevu, Splićanin Jurica Gizdić primio je priznanje za izdavaštvo za njegovu knjigu “Hrvatski sportašice na Olimpijskim igrama”, posebno priznanje HZSN uručeno je Miroslavu Tomaševiću za knjigu “Dinamo – povijest i zlatnih deset godina”, a nagrađena je i Sekcija HZSN-a Zadar za humanitarnu i društvenu ulogu u zajednici. Priznanje za najbolji press- centar u protekloj godini otišla je organizatorima košarkaškog Dogus turnira u Zadru, a nagrađen je i tjednik Max.

Posebno priznanje za suradnju s medijima pripalo je Ivici Kosteliću, koji je osobno došao u Zagreb usred skijaške sezone primiti nagradu ceha sportskih novinara, te izazvao najveću pažnju nazočnih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo mi je vrlo drago priznanje jer i ja i sportski novinari dijelimo istu strast za sportom i istinom već desetljećima. Vi kao sportski novinari imate prednost pred svima ostalima jer se bavite samo istinom i zato je vaš posao jedan od najboljih uopće”, kazao je Ivica, koji je odao počast preminulim skijaškim novinarima Borisu Mutiću i Nenadu Mariniću, ali i kazao kako još nije spreman prekinuti sa skijaškom karijerom.

“Odluka o prestanku karijere bit će mi vrlo teška, skijanje je moj život i uvjeram vas da bi, da nije zdrastvenih problema, vjerojatno skijao do sljedećih Zimskih olimpijskih igara 2018. godine. No, koljeno sve više boli i svjestan sam da ću uskoro morati donijeti neke odluke. Priznat ću vam da me ipak jako privlači mogućnost da još jednom odskijam utrku Svjetskog kupa na Sljemenu”, kazao je Kostelić.

Prije svečanog dijela održan je i redoviti Sabor HZSN, na kojem je predsjednik Jura Ozmec kazao je kako je članstvo HZSN-a stabilno, ali će se u narednom razdoblju pokušati i proširiti nizom akcija. Ozmec je posebno istaknuo novu, redizajnirano mrežno sjedište Zbora na kojoj se redovito objavljuju tekstovi članova i aktualnosti, ali i brojne domaće i inozemne aktivnosti, te pogodnosti za članove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.