Ljetna bajka je iza nas, stiže jesen: Počeo ‘lov’ na Vatrene?

Foto: fah

Prošla su tek dva mjeseca od najvećeg uspjeha hrvatskog nogometa i hrvatskog sporta svih vremena.Ljeto za pamćenje je iza nas, uskoro ćemo i kalendarski utonuti u sivilo, i službeno nam stiže jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, sjajni Vatreni, predvođeni kapetanom Lukom Modrićem, odigrali su nevjerojatno Svjetsko prvenstvu u Rusiji, igrom zadivili svijet, ponašanjem osvojili srca navijača diljem planeta… Po povratku u domovinu dočekalo ih je pola milijuna Hrvata i još tisuće i tisuće na dočecima pri povratku u svoja mjesta, svoje gradove, svojim obiteljima.

Glavna zvijezda Svjetskog prvenstva bio je već spomenuti kapetan Modrić, koji je i večeras na startu Lige prvaka, u dresu Reala, pokazao koliko je zapravo veliki, veliki nogometaš, cijeli stadion je ustao nakon što je Luka zamijenjen pri kraju utakmice i zapljeskao Hrvatu, takve ovacije na Bernabeu doživjeli su tek najveći velikani kraljevskog kluba, kluba nevjerojatne tradicije i jednako nevjerojatno vjernih, ali i zahtjevnih navijača. Real je s pravom proglašen nogometnim klubom 20. stoljeća, a kako je krenulo u novom mileniju mogao bi to biti i u ovom našem 21. vijeku. Ime Luke Modrića dugo, dugo će se spominjati u Realovim hodnicima, uz najveće, a bilo ih.

Uz Modrića briljirali su Ivan Rakitić, Danijel Subašić, Mario Mandžukić, Ivan PerišićDejan Lovren… Upravo se Lovren, stoper jednog od najslavnijih klubova svijeta, engleskog Liverpoola, samo dva mjeseca nakon povratka sa SP-a, nakon što se medijski ”ugasila ruska bajka”, koja će zauvijek živjeti u srcima Hrvata, koja će se uvijek iznova, uz, simbolično rečeno, obiteljski plamen, ognjište, prepričavati, suočio sa surovom hrvatskom, kao i svojim stvarnošću. Naime, dok, neki će reći, velikosrpski ratni zločinci uživaju sve blagodati slobode i pravne države Lovren se ponovno našao na meti te iste ”pravne države”, koja u ovoj zemlji, barem je takav prevladavajući dojam, djeluje selektivno, pod budnim patronatom politike, kako koja dođe tako ”koristi priliku.” O pravnoj državi jedan Nikola Kajkić već duže vrijeme govori puno toga, nažalost, oni bi trebali ne žele ga čuti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na društvenim kruži da je počeo ”lov na Vatrene”, naravno, najprije, kako to ide u Hrvatskoj, sve kreće medijskom pripremom, koji obavljaju svoju ”dužnost” i krče put ”pravnoj državi”, obruše se na igrače, a posebno one koji su se usudili javno priznati da tu i tamo, makar i potajno, slušaju Miroslava Škoru, Matu Bulića, ili, ne daj Bože, Marka Perkovića Thompsona.

Mnogi se još uvijek sjećaju što su odabrani, neki bi rekli prorežimski, mediji, inače bliski svakoj vladajućoj opciji, radili Vatrenima nakon što im je Thompson, po njihovoj želji, otpjevaoi DVIJE pjesme, odnosno jednu i pol, budući kako je druga cenzurirana na dočeku u ”glavnom gradu svih Hrvata…” Neki novinari, neki ljevičarski ekstremisti i partijski aktivisti iz medija, doček na Trgu bana Jelačića, uz nazočnost stotine tisuća oduševljenih Hrvata, proglasili su ”ustaškim dernekom..” Dakako, to su učinili po zadatku, bilo politike, bilo onih čije ”donacije” primaju, a primaju dosta takvih ”donacija” iz ”bijelog svijeta”, nažalost i iz državnog proračuna.

Lovren tvrdi da ”nije fer ono što se njemu događa” i da nije fer kako se ”odnose prema njemu i njegovoj obitelji”, iz takvog vapaja zapravo se jasno vidi da hrvatski reprezentativac ne živi u Hrvatskoj, odnosno da kruh zarađuje daleko od domovine. Naime, u suprotnom bi znao što je sve u Hrvatskoj moguće i koliko fer mogu biti neki hrvatski mediji, pa i tzv. pravna država, koja, nažalost funkcionira kako već funkcionira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Županijsko  državno odvjetništvo u Osijeku podignulo je optužnicu protiv Dejana Lovrena zbog davanja lažnog iskaza na suđenju Dinamovom savjetniku Zdravku Mamiću. Mamić, naravno, u ovom trenutku ovdje najmanje bitan, naime, nitko ne može i ne smije biti iznad zakona, pa ni Mamić, ni Lovren, ali ni ministri, premijeri, saborski zastupnici, ukratko političari. Drugim riječima dojam ostaje, dojam i gorak okus u ustima – truleži.

Dakle, reprezentativni stoper Liverpoola i hrvatske reprezentacije je, naravno, utučen, što ne skriva. Za optužnicu je, tvrdi, saznao iz medija.

”Nakon dolaska s popodnevnog treninga doznao sam kako su mediji u Hrvatskoj, pa potom i u Engleskoj, objavili vijest kako je protiv mene podignuta optužnica zbog davanja lažnog iskaza u jednom predmetu u Hrvatskoj. Zvali su me članovi moje obitelji, prijatelji i poznanici koji su mi priopćili isto. Dakle, prije nego što sam uopće vidio ili primio tu optužnicu, i prije nego što su istu zaprimili moji odvjetnici, svi mediji su objavili tu vijest.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo jednostavno nije fer, nije pravedno, nije niti sportski. Na ovakav način postupati prema meni i mojoj obitelji je krajnje diskriminirajuće i nepravično. Borba koja nije poštena i na koju nisam navikao”, napisao je Dejan Lovren na Instagramu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.