Što će biti s Brekalom i kako mladi Vatreni ipak mogu do druge faze Europskog prvenstva?

Foto: fah

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija je na Euro U21 u Italiju i San Marino ispraćena s velikim očekivanjima, na valu prošlogodišnjih uspjeha A reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji navijači su se nadali da bi Vatreni po prvi puta od samostalnosti do danas mogli izboriti plasman na Olimpijske igre, međutim, krenulo je loše. U svakom pogledu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je na startu doživjela težak poraz od Rumunjske, reprezentacije protiv koje, vjerovalo se, Hrvatska može bez problema ravnopravno igrati. Čitav niz početničkih pogrešaka kumovao je porazu od 4:1, a na koncu ozlijedio se i ponajbolji nogometaš mlade reprezentacije, Josip Brekalo. Vidjelo se koliko nedostaje Josip u drugom poluvremenu kada Vatreni nisu uputili niti jedan udarac u okvir rumunjskog gola.

Brekalo ima iskustva i s igranjem za A reprezentaciju te je uz Nikolu Vlašića proglašen najvećom nadom mladih Vatrenih na Euro, nažalost, moglo bi se dogoditi da na Euru zaigra tek nekoliko minuta. Jedan udarac rumunjskog igrača značio je izlazak iz igre hrvatskog reprezentativca, a da sudac nije ni svirao prekršaj. Brekalo je izašao sa suzama, na koncu, poslije prikazane igre protiv Rumunja, hrvatski navijači kolektivno su imali razloga za plakanje. Reprezentacija nije pokazala gotovo ništa od onoga što smo vidjeli tijekom kvalifikacija. Što se zapravo dogodilo nakon debakla nije znao objasniti ni izbornik Nenad Gračan.

No, vratimo se Brekalu, pregled je pokazao da se radi o kontuziji ligamenata. Dakle, pred njim ne bi trebala biti pretjerano duga stanka, iako je lako moguće da je izgubljen za nastavak Europskog prvenstva. Jedno je sigurno, u petak protiv vrlo jakih Francuza neće igrati, no, protiv Engleza u ponedjeljak bi mogao nastupiti, međutim, ako Hrvatska ne pobjedi Francuze, što je jedina opcija za nastavak ”života” u turniru, teško je vjerovati da će Gračan riskirati. U ovom trenutku nisu pretjerano realne šanse da nastupi protiv Engleza. No, do ponedjeljka još ima dosta vremena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brekalo bi, kako sam kaže, igrao i s jednom nogom, no, jedno su želje, a stvarnost nešto posve drugo. Uoči Europskog prvenstva očekivalo se puno od Brekala, i on sam je očekivao puno, međutim, sve je krenulo po zlu, sve što se moglo dogoditi loše Vatrenima dogodilo se na samom startu i sad se teško, iako još uvijek ne i nemoguće, vratiti. Naglasimo da je Brekalo jedan od onih igrača koji nikad nije propustio niti jedno okupljanje reprezentacije, dakle, ne radi se o igraču koji bi se žalio na akumulirani umor i koji bi zbog toga doveo pod znak pitanja nastupe u najdražem dresu, kao što su to uoči samog Eura napravili neki igrači, da ih sada ne imenujemo. Ne bi imalo smisla.

Podsjetimo, Hrvatska bi za plasman u drugu fazu natjecanja morala biti prva u grupi ili najbolja drugoplasirana reprezentacija, za što su potrebne dvije pobjede. Prvi su na redu Francuzi, taj ”vječni” sportski protivnik hrvatskih reprezentacija u borbi za veliki rezultat. S njima smo igrali odlučujuće utakmice na svjetskim nogometnim prvenstvima, s njima su i naši rukometaši vodili epsku borbu za medalje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.