Stojko Vranković novi predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza

Foto: fah

Bivši igrač i kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Stojko Vranković (52) u subotu je na izvanrednom Saboru HKS-a održanom u zagrebačkom Muzeju Mimara izabran za novog predsjednika HKS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ne mogu reći da nije proradio adrenalin kada sam izabran, jer biti igrač, kapetan reprezentacije i sada predsjednik je za mene velika čast ali i obveza. U zadnjih desetak dana sam obišao županijske saveze i vidio kako ima i dobrih stvari, ali i problema. Košarka je kolektivni sport i samo ako svi skupa budemo možemo ostvariti cilj. A on je ojačati ligu i ulagati u mlade, educirati trenere, svesti drugu ligu na jedinstvenu, zatim oformiti hrvatsko kadetsko prvenstvo, a jedan od ciljeva je i nastaviti dobru suradnju s FIBA-om i ABA ligom. Kako bi financijski ojačali savez moramo poraditi i na marketinškom planu”, izjavio je nakon izbora Stojko Vranković.

Vranković je predložio i novi Upravni odbor HKS-a u kojem će biti: Danira Bilić, Zdravko Rupnik, Mladen Veber, Robert Škifić, Boris Skroče, Renato Martinko, Domagoj Čavlović, Nikola Rukavina, Stipo Grgić i Željko Dorić.

Vranković je na mjestu predsjednika HKS-a naslijedio Ivana Šukera koji je u dva navrata vodio savez, a zadnji mandat mu je trajao 16 mjeseci i ranije je najavio da se neće kandidirati. Dosadašnji predsjednici HKS-a bili su i Boris Lalić, Anton Kovačev i Damir Skansi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Životopis Stojka Vrankovića

Rođen 22. siječnja 1964. u Drnišu.

Klubovi: Zadar, Aris (Grčka), Boston Celtics (SAD), Panathinaikos (Grčka), Minnestota Timberwolvels (SAD), Los Angeles Clippers (SAD), Fortitudo (Italija).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupi na olimpijskim igrama: OI Seoul 1988. – srebrna medalja, OI Barcelona 1992. – srebrna medalja, OI Atlanta 1996. – 7. mjesto.

Nastupi na svjetskim prvenstvima: SP Madrid, Španjolska 1986. – brončana medalja, SP Toronto, Kanada 1994. – brončana medalja.

Nastupi na europskim prvenstvima: EP Atena, Grčka 1987. – brončana medalja, EP Zagreb, Jugoslavija 1989. – zlatna medalja, EP Stuttgart, Njemačka 1993. – brončana medalja, EP Atena, Grčka 1995. – brončana medalja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.