Strani mediji ne vjeruju previše Dinamu: Realnost je 3. mjesto i Europska liga

Foto: fah

Nogometaši Dinama doživjeli su težak poraz u sklopu petog kola Lige prvaka u Milanu od Atalante 2:0. Sam rezultat zapravo je puno, puno bolji od igre. Atalanta je deklasirala Dinamo i mogla vrlo lako slaviti i sa većom razlikom nego što je Dinamo slavio u prvom kolu na Maksimiru kada je bilo 4:0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovom pobjedom momčad iz Bergama stvorila si je priliku za prolaz skupine, bilo sa 3. mjesta, bilo s 2. mjesta koje vodi u osminu finala Lige prvaka. Pobjedom u posljednjem kolu u Harkivu kod Šahtara Atalanta bi si osigurala najmanje treće mjesto, remi joj ne znači ništa. Naravno, ako Dinamo u posljednjem kolu na Maksimiru pobijedi Manchester City, a bit će to vrlo teško, Atalanta ne može do drugog mjesta u grupi, ali može osvojiti treće.

Dinamu za poraz, dakle, napokon treba i malo sreće. Zašto Šahtar, koji je slavio u Milanu, ne bi remizirao ili pobijedio Atalantu?

I prije svjetski mediji nisu previše vjerovali Dinamu, nakon ovog poraza povjerenje u momčad Nenada Bjelice je gotovo u podrumu. Ukratko, većina njih smatra kako bi za plasman u osminu finala Lige prvaka, Dinamu trebalo čudo. A to ”čudo” je pobjeda protiv Manchester Cityja i remi ili poraz Šahtara u Harkivu.  S druge strane puno više vjeruju u Dinamovo proljeće kroz Europsku ligu, odnosno, osvajanje trećeg mjesta u skupini. Za takav podvig, kako smo rekli, Dinamu treba pobjeda Šahtara ili remi protiv Atalante, a najbolje je sve riješiti i o nikome ovisiti pobjedom protiv Manchester Cityja, koji će navodno u Zagreb doći s pričuvnom momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo i na riječi hrvatskog reprezentativca, Marija Pašalića, koji sve bolje igra u Italiji…

Hrvatski reprezentativac, Mario Pašalić, kako smo već pisali, odigrao je vrlo dobru utakmicu u dresu Atalante, mogao se i sam upisati u strijelce. Veznjak kluba iz Bergama tvrdi kako bi Atalanta pobijedila i da je kod rezultata 1:0 za talijanski klub Mislav Oršić umjesto vratnice postigao pogodak i izjednačio rezultat.

Igrači Atalante očito su bili silno motivirani, naime, željeli su isprati gorak okus koji je ostao nakon prve utakmice u Maksimiru i poraza od Dinama 4.0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dominirali smo od samog starta, ja sam na početku imao šansu, šteta što nisam zabio. Bili smo nadmoćni cijelu utakmicu, Dinamo je praktički stvorio tu jednu šansu Oršića, ali ja sam imao osjećaj da je i zabio, da bi Atalanta došla do pobjede”, kazao je Mario Pašalić, koji je prokomentirao činjenicu da je Dinamo odigrao u Milanu najslabiju utakmicu ove sezone u Ligi prvaka, uključujući i kvalifikacije.

Ostavili su puno bolji dojam u prijašnjim utakmicama, ali to je Liga prvaka, svi su na visokoj razini, a pita se nešto i protivnika. Svi su jako kvalitetni, što je u ovom susretu pokazala i Atalanta. Ne treba likovati ni poletjeti jer tablica govori da smo još uvijek zadnji. No svi smo u igri, Šahtar, Dinamo i mi, pa će biti zanimljivo zadnje kolo’‘, poručio je Pašalić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.