Stvara li Bayern momčad koja će u skoroj budućnosti vladati europskim nogometom?

Foto: fah

Bayern se, za razliku od brojnih europskih, prije svih engleskih, klubova ne razbacuje novcem kad su transferi u pitanju, kupuje često, ali kupuje pažljivo, uz odličnu selekciju i rezultati ne pate previše, barem kad je Bundesliga u pitanju. No, zato Bayern u Europi nema rezultate kakve bi želio, a žele Ligu prvaka, što je više puta potvrdio i Karl-Heinz Rummenigge. Koliko je Bayern štedljiv možda najbolje govori činjenica da je u pedeset najvećih nogometnih transfera u povijesti tek jedan Bayernov. Naime, radi se o kupovini Lucasa Hernandeza za 80 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nije nužno potrošiti toliko novaca, postoji puno jeftinih igrača koje se može otkriti. To je Bayernov način, potpisati igrače i razviti ih”, za madridsku je Marcu opisao strategiju Bayerna Thiago Alcantara. Koji je i sam za ne baš ogromne novce, ako se to može reći kad je u pitanju 25 milijuna eura, stigao u Muenchen te se pokazao kao vrlo isplativa investicija.

U posljednje se vrijeme ipak neke stvari mijenjaju. Naime, Nijemci su na nogometnom tržištu vrlo aktivni, no, usredotočeni su uglavnom na mlade igrače.

”Okupili su zanimljivu jezgru mladih igrača koja bi već sad, i bez senatora poput ubojitog Roberta Lewandowskog, tvorila vrlo moćnu momčad. Kada bi Hansi Flick sljedeću sezonu odlučio igrati bez nogometaša starijih od 25 godina, ta bi postava bila favorit protiv velike većine europskih momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na golu bi bio Alexander Nübel, perspektivni vratar koji, kao i Manuel Neuer, besplatno stiže iz Schalkea. Njegova uloga za sljedeću sezonu ujedno je i najkontroverznija od svih mladih igrača – prema pisanju njemačkih medija, Neuer mu ne planira prepustiti minute, dok iz Nübelova tabora šalju drugačije signale.

Četvorka u obrani bila bi Alphonso Davies, 19-godišnji Kanađanin koji već sad pruža sjajne partije, i trojica 24-godišnjaka: Hernandez, Niklas Süle i Benjamin Pavard. Ovoj listi treba dodati i 18-godišnjeg Tanguya Kouassija kojeg je Bayern doveo iz PSG-a, a na glasu je kao ponajveći talent Europe na svojoj poziciji.

Vezni red činila bi trojica 25-godišnjaka – Joshua Kimmich, Corentin Tolisso i Leon Goretzka, dok su na krilima dva igrača već dokazane kvalitete – nova akvizicija Leroy Sane (24) i Serge Gnabry. Vrh napada pripada najmlađem članu ove postave – 19-godišnjem Nizozemcu Joshui Zirkzeeu”, piše portal gol.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, ovakav Bayern bit će veliki izazov za svaku europsku momčad, iako se radi o skupu talentiranih nogometaša, europskih dragulja, čije vrijeme tek dolazi i koji će na vrhuncu moći biti za koju godinu. Mogao bi to napokon biti Bayern sposoban za osvajanje Lige prvaka, što je i cilj najboljeg njemačkog kluba.

Naravno, nije sve u nogometnim imenima, na primjeru Ajaxa iz dalje i bliže povijesti puno je čimbenika koji odlučuju. Kompaktnost momčadi, sjajna atmosfera na klupi i u svlačionici, glad za trofejima, generacijska usklađenost u ekipi, kako se to još popularno kaže ”savršeni spoj mladosti i neophodnog iskustva”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.