Suarez preselio u Barcelonu

Najveća ‘sapunica’ ljetnog prijelaznog roka je danas i službeno završila – urugvajski napadač Luis Suarez napustio je redove Liverpoola i karijeru će nastaviti u Barceloni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Klubovi nisu željeli obznaniti iznos odštete, no španjolski mediji tvrde kako će Barcelonu Suarezova ‘sloboda’ stajati oko 72 milijuna eura. Barcelona je službeno objavila kako će Suarez u idućih nekoliko dana doputovati na Camp Nou te potpisati ugovor na pet godina.

“Teška srca napuštam Liverpool, ali sam spreman za život i nove izazov u Španjolskoj. Nadam se kako će me ljudi razumijeti,” poručio je Suarez.

Iza Suareza je sjajan sezona u dresu Liverpoola tijekom koje je zabio 31 gol u 37 susreta, ali i nevjerojatna glupost koju je učinio na svjetskom prvenstvu u Brazilu. Zbog ugriza talijanskog braniča Giorgia Chiellinija, FIFA je Urugvajca kaznila četveromjesečnom zabranom igranja, suspenzijom na devet međunarodnih utakmica i novčanom globom od 100.000 švicarskih franaka. To znači da će Barca na njegove usluge moći računati tek koncem listopada, a Urugvajac neće moći niti trenirati s ekipom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Suarezu je to bio treći put da se ponaša poput ‘kanibala’. Prije četiri godine kao član Ajaxa ugrizao je za rame igrača PSV-a iz Eindhovena Otmana Bakkala. Nizozemski savez kaznio ga je sa sedam utakmica neigranja, a mediji su ga proglasili ‘Ajaxovim kanibalom’. Još jedno je to učinio i u dresu Liverpoola. U travnju 2013. je ugrizao za ruku stopera Chelsea Branislava Ivanovića. Engleski nogometni savez (FA) suspendirao ga je na deset utakmica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.