Suci se oglasili o ključnoj odluci – koracima Karačića: “Ne želiš biti taj koji će odlučiti finale, ali…”

epa08167299 Croatia's Igor Karacic (C) in action during the Men's European Handball Championship final match between Spain and Croatia in Stockholm, Sweden, 26 January 2020. EPA/ANDERS WIKLUND SWEDEN OUT

Iako je Hrvatska sjajno se borila u finalu Europskog rukometnog prvenstva u rukometu, Španjolska je bila jača. No, do posljednjih se minuta vjerovalo u pobjedu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebno je dah oduzeo trenutak kada je Hrvatskoj oduzeta lopta zbog koraka koji je napravio Igor Karačić.

Karačić je prekasno loptom udario o pod i napravio je pet-šest koraka, a dozvoljena su tri, no jedna je scena ipak ostala zapamćena.

Finale su sudili Makedonci, Slave Nikolov i Đorđi Načevski. Jedan je sudio korake Karačića i oduzeo Hrvatskoj loptu, nakon čega su Španjolci iskoristili idući napad i tu je priči bio kraj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Normalno da je teško donijeti jednu takvu odluku jer ne želiš biti taj koji će odlučiti finale Europskog prvenstva u posljednjoj minuti, a moraš se odlučiti u djeliću sekunde. Međutim, olakšavajuća okolnost mi je bila to što sam u tom trenutku bio 100 posto siguran da je igrač napravio barem šest koraka”, prepričao je Načevski u razgovoru za Balkan Handball.

“Pritisak je ovog puta bio još i veći s obzirom da smo sudili Hrvatskoj gdje imamo puno prijatelja. Baš zato smo dali sve od sebe da budemo pravedni i obazrivi, jer nismo htjeli da drugoj strani damo povoda za negativne komentare”, zaključio je Načevski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.