Sud oslobodio napadače na delegaciju HNS-a i Niku Kovača, uključujući i huligana koji je tadašnjeg izbornika uhvatio za vrat!

Foto: fah

Napadači na delegaciju Hrvatskog nogometnog saveza, u kojoj je bio i tadašnji izbornik Niko Kovač, oslobođeni su optužbe za remećenje javnog reda i mira. Zanimljivo, oslobođen je čak i onaj huligan koji je uhvatio Niku za vrat. Podsjetimo, huliganski napad na delegaciju HNS-a dogodio se prije više od dvije godine na odmorištu Zir autoceste A1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Huligani napali izbornika Kovača, Damira Vrbanovića i ostatak delegacije HNS-a

Kako piše Jutarnji list sutkinja Prekršajnog suda u Otočcu Ljiljana Popović Crnić nije imala konkretnih dokaza kako bi individualizirala krivnju ni na jednog od osumnjičene dvanaestorice iako je iskaze svjedoka sud ocijenio “vjerodostojnima i objektivnima”. Napad se dogodio u travnju 2015. godine.

Tako Sud navodi da nitko od svjedoka prvookrivljenoga Tomislava Mandalinića ne navodi kao počinitelja, kako u ispitivanjima pred policijom, tako i u iskazima koje su dani na sudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Hajduk osudio napad huligana na izbornika Kovača i delegaciju HNS-a

Podsjetimo, sve se dogodilo prije više od dvije godine  kada je delegacija HNS-a stala  na autocesti A1 kako bi predahnuli na putu iz Zagreba prema Splitu. Tada je došlo do slučajnog susreta s navijačima Hajduka koji su se vraćali s gostovanja svog kluba u Istri. Navijači su HNS-ovu delegaciju zasuli uvredama te psovkama, da bi jedan od huligana Niku Kovača uhvatio za vrat uz pitanje ”je li on Vrbanović…” Tijekom napada oštetili su i kombi HNS-a.

Sud nije napadače tretirao kao pripadnike navijačke skupine već im se sudilo prema Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, iako su evidentirani prijestupnici te su imali zabranu dolaženja na nogometne utakmice. Dakle, nema dvojbe da pridaju navijačkoj skupini, mediji su pisali kako se radi o članovima Torcide.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spomenimo kako su tada u delegaciji HNS-a bili izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, team managerica Iva Olivari, match manager Alan Balen, ticketing manager Nikša Martinac i glasnogovornik Tomislav Pacak.

Zbog napada na delegaciju HNS-a privedeno je 12 osoba u prostorije policijske postaje Gospić na kriminalističko istraživanje.

Ovaj slučaj, slučaj ”kažnjavanja” napadača na Zdravka Mamića u Bolu na Braču, koji je dobio simboličnu kaznu, kao i verbalni napad na Janicu Kostelić nedavno također na Braču, pokazuje da se huligani za svoje napade, pa i one fizičke, izvlače s kaznama koje to zapravo nisu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.