Šuker i Joe Šimunić na sastanku: Hoće li hrvatska dijaspora pomoći u izgradnji stadiona?

šimunić
Foto: fah

Ponovno su počeli razgovori oko izgradnje nacionalnog stadiona. S obzirom na ono što je ostalo od stadiona na Maksimiru Zagrebu, je jedan stadion, ma kako ga god zvali, na kojem će igrati i hrvatska nogometna reprezentacija, neophodan. Naime, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, i Joe Šimunić, na sastanku s iseljenicima nešto su i postigli, Naime, sve su strane zaključile da je potrebno uključiti više hrvatsku dijasporu u sport i to ne samo igranjem iseljenika za hrvatsku reprezentaciju već i i logistički, pa i da se pomogne u financiranju stadiona. Dakle, traži se pomoć hrvatske dijaspore dok ta ista dijaspora u Hrvatskom saboru ima tek tri predstavnika u Saboru, a neki smatraju kako je i to previše.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Samo nam treba jedan veliki sastanak političara, Dinama, Hrvatskog nogometnog saveza, Uefe i Fife, te prijava na natječaje EU fondova”, naglasio je Davor Šuker na samitu Crodiaspore, prenosi portal 24 sata.

Šuker je na spomen da i hrvatska dijaspora financijski pomogne izgradnju stadiona uskliknuo:

”Naravno!”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Crodiaspora je organizacija koja pomaže okupiti sve Hrvate iz cijeloga svijeta kroz konferencije, seminare, webinare… Ove su godine ugostili Šukera i izbornika naše U19 reprezentacije Josipa Šimunića, a tema je bila nacionalni stadion.

”Obje strane žele više uključiti dijasporu u hrvatski sport, ne samo igranjem (potomaka) iseljenika za reprezentaciju, nego i logistički, pa i da pomogne financiranju stadiona”, piše dalje portal 24 sata.

Predsjednik HNS-a i dalje poziva u pomoć politiku, državu i Grad da pomognu, jer, kako tvrdi, bez njih nogomet ne može ništa. Njihova je pomoć potrebna kad je u pitanju birokracija, dakle, ne i nužno financijska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to se može naći partner ili se prijaviti za fondove EU kao što uspješno radi Slovenija, a očito se može računati i na financijsku pomoć hrvatskih iseljenika. Sljedećih dana će blagajnik Crodiaspore John Gašparac prezentirati Šukeru i Šimuniću konkretan financijski plan kako iseljenici mogu pomoći projektu stadion. I pozvao sve Hrvate da pogledaju tu strategiju, koju će zajedno sastaviti Crodiaspora i HNS. Sve će biti vrlo transparentno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.