Sukno: Imamo kvalitetu za medalju, ali ne treba stavljati pritisak mladićima

Foto: Snimka zaslona

Nekadašnji najbolji vaterpolist svijeta Sandro Sukno ima iza sebe odličnu sezonu kao trener Pro Recca, a ovih je dana u Budimpešti, gdje bodri hrvatsku reprezentaciju, od koje se morao prerano oprostiti zbog zdravstvenih problema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Hvala na čestitkama, kad se osvaja u sportu je sve puno ljepše. Kad napravimo rezime, prošlo je mjesec dana, možemo svaki skupa biti zadovoljni, i ja sam osobno zadovoljan i trofejima i kako je to izgledalo i tijekom treninga i tijekom cijele sezone. Bili smo blizu našeg maksimuma, no u sportu to polako prolazi, pripremamo se već za sljedeću sezonu, Pro Recco uvijek želi osvajati nove trofeje, rekao je Sukno u razgovoru za HRT.

O Barakudama i što radi u glavnom gradu Mađarske kaže:

– Naviknuo sam na novu ulogu, uživam i u njoj podjednako. Došao sam u Budimpeštu pratiti vaterpolo i navijati za Hrvatsku. Jučer je bil izvrsna utakmica, pobijedili smo kao momčad i ne bih nikoga izdvajao. Momci su odigrali kao grupa, zato smo i uspjeli pobijediti jaku Srbiju. Nadamo se medalji i mislim da imamo kvalitetu, no to je nova generacija, puno mladih momaka, treba ih podržavati i ne stavljati im pritisak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upozorio je da mladi momci znaju jako oscilirati:

– Nadao sam se i navijao da dođu u polufinale. Teško je bilo predvidjeti što ti momci mogu. Izbornik je puno bliže svemu, on je vjerovao u njih. Dosta smo dobro izgledali već poput Gruzije, oni su niži nivo i mi smo kvalitetniji, ali mi smo baš dominirali. Sve je to još naraslo u utakmici protiv Srbije. S mladim momcima već sutra se može dogoditi da odigraju lošije, ali ako budu igrali kao ekipa, kao što su igrali protiv Srbije, imamo dobre šanse za finale.

Kako trenerski vidi pobjedu nad Srbijom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kao što sam rekao, najbitnije je da smo odigrali kao grupa. Obrana je dosta dobro izgledala, pokrili smo glavne srpske igrače, izbornik je to dosta dobro vodio, nijedan igrač nije prerano dobio tri isključenja, zaključuje Sukno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.