Sandro Sukno: od vaterpolske obitelji do brojnih medalja

Foto: fah

Sandro Sukno rođen je 30. lipnja 1990. godine u Dubrovniku u vaterpolskoj obitelji u kojoj je otac Goran na Olimpijskim igrama u Los Angelesu 1986. godine osvojio zlatnu olimpijsku medalju i u kojoj je i stariji brat Ivan igrao za Jug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sandro Sukno je u karijeri igrao za matični Jug CO, talijanski Pro Recco i riječko Primorje EB. S dubrovačkim Jug CO je u razdoblju od 2007. do 2011. osvojio četiri naslova prvaka Hrvatske i dva pobjednika Kupa, s ponajboljim svjetskim vaterpolskim klubom Pro Reccom osvojio je 2012. naslov prvaka Europe i četiri naslova prvaka Italije, dok je s Primorjem EB osvojio dva naslova prvaka Hrvatske, tri Kupa i ti naslova pobjednika Triglav lige.

2017. godine je u izboru trenera i izbornika izabran za najboljeg vaterpolistu svijeta, dok je najboljim vaterpolistem Hrvatske proglašavan 2014., 2015. i 2017. godine.

Sa reprezentacijom Hrvatske osvojio je zlatnu medalju na OI u Londonu 2012. godine te srebrnu na OI u Rio de Janeiru 2016. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svjetskim prvenstvima zlatno odličje osvojio je u Budimpešti 2017. godine, srebrno u Kazanju 2015. te brončane u Rimu 2009., Šangaju 2011. i Barceloni 2013.

U vitrinama ima i zlato s Europskog prvenstva u Zagrebu 2010. te s Mediteranskih igara u Mersinu 2013. godine.

Prve naznake problema sa srcem kod Sandra Sukna otkrivena su tijekom rutinskih pregleda u talijanskom Pro Reccu u listopadu 2017. godine nakon čega je 15. ožujka 2018. godine operiran u Klinici Cleveland u SAD. Nakon operacije se dobro oporavio, potpisao dvogodišnji ugovor s Jug CO s kojim je počeo i trenirati da bi, nakon što su njegovi suigrači sinoć u Zagrebu proslavili ukupno 15., a četvrtu uzastopnu titulu prvaka Hrvatske, obznanio prekid igračke karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.