Ivica Tucak iznenađen odlukom Sandra Sukna: ‘Ostaje žal zbog prekida jedne velike karijere’

Split, 1.05.2019 - Druga polufinalna utakmica doigravanja za naslov vaterpolskog prvaka Hrvatske: Mornar BS - Mladost. Na slici Ivica Tucak. foto. HINA/ Mario Strmotić/ ms

Sandro Sukno napustio je vaterpolo zbog srčanih problema. Ivica Tucak, izbornik hrvatske vaterpolo reprezentacije, pomalo je iznenađen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Iskreno, nisam očekivao ovakvu odluku. Upravo suprotno, i neću kriti da sam čak ozbiljno računao i da će igrati već ove godine na SP-u u Južnoj Koreji. Prvenstveno mi je žao zbog njega jer znam koliko mu vaterpolo znači, znam i da se na operaciju odlučio samo zato da nastavi karijeru. Međutim, poštujem odluku i nikome ne smije pasti na pamet dovoditi njegovu odluku u pitanje. Ostaje žal zbog prekida jedne velike karijere. Mi u reprezentaciji se privikavamo i moramo priviknuti da njega više nema. Bila je želja njegova, naša i moja da će se vratiti, ali… Teško mi je i zato što je Sandro već i u Riju, na Igrama 2016., ali definitivno na Svjetskom prvenstvu 2017. u Budimpešti pokazao da je on pravi lider, moja produžena ruka. Kapetan. Bio mi je od velike pomoći u i izvan bazena”, rekao je za Sportske novosti.

“Karijera je mogla završiti i drukčije, ne ovako, rano, ali njemu sam već rekao. Mora biti ponosan na sve što je učinio. Olimpijski je pobjednik, europski prvak, svjetski prvak. Ostvario je veliku karijeru. Naravno da je mogao dati još puno toga, a što je najgore, eto baš ova nova pravila u vaterpolu su kao izmišljena za njega. Za takve igrače koji su plovni, pokretljivi, koji su šuteri. Tek bi sad eksplodirao, ali mislim da mu sada svi mi u hrvatskom vaterpolu trebamo pomoći. Zato što znam da mu nije lako, znam da su teške noći iza njega. Vaterpolo je bila njegova posebna ljubav u životu. Čuo sam da ima ambicija baviti se trenerskim pozivom i ima moju podršku, a moj bi mu savjet bio ne osvrtati se na ono što je bilo, već jednostavno krenuti naprijed”, poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.