(VIDEO) Joško Jeličić o načinu biranja izbornika: ‘Kod nas su kriteriji da piju u istom kafiću ili da je član HDZ-a, da je zemljak’

Foto: snimka zaslona

Nakon remija Hrvatske na Rujevici protiv Finske u sklopu kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo javnost je dobrim dijelom opravdano razočarana, pa i gnjevna. Reakcije stižu sa svih strana, a reagirao je i stručni sukomentator HRT-a Joško Jeličić, koji kritizira Antu Čačića, sad već bivšeg izbornika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HNS je imenovao Zlatka Dalića novim izbornikom Vatrenih, a Joško Jeličić je gostujući u Temi dana Hrvatske televizije prokomentirao upravo način izbora:

“Prevagnuo je manjak stručnosti i kriterija onih koji vode hrvatski nogomet. I sam izbor Čačića ukazuje na manjak kriterija. Kod nas su kriteriji da piju u istom kafiću ili da je član HDZ-a, da je zemljak. Najmanji problem je Ante Čačić, on je samo posljedica svega što se događa dugi niz godina”, rekao je Jeličić.

No, Jeličić ide dalje…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Dalić može eventualno na psihološkom planu podići ekipu. No da se ne lažemo, u Kijevu će odlučivati samo igrači, bespredmetno je pričati o taktici. I kad smo pobjeđivali, kad je većina medija populistički govorila da ne čupamo zdrave zube, upozoravao sam na ono što slijedi. Ne bih volio biti u Dalićevoj koži, ali želim mu puno sreće. Deplasirano je pričati o taktici za vrijeme Čačića, jer taktike nije bilo. Dok budu ovi ljudi na ovakav način vodili HNS, dok se to ne raščisti, dotad neće biti naboja. Kad se to raščisti, vidjet ćete da će biti naboja, naša reprezentacija bit će lijepo dočekivana u svim dijelovima Hrvatske. Predsjednik HNS-a leti više od Klepetana, nikad nije tamo gdje treba biti. Nije problem u izbornicima nego u sustavu koji je tako postavljen”, zaključio je bivši nogometaš Dinama i Hajduka.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.