Suradnja koja će dobiti i formalni okvir: Hajduk i Benfica dogovorili prijateljsku utakmicu na Poljudu

Foto: HNK Hajduk Split

Ako je suditi prema posljednjim informacijama dugo najavljivana suradnja između Benfice i Hajduka trebala bi se uskoro formalizirati. Naime, dva kluba, velike tradicije, bogate povijesti, trebala bi na Poljudu iduće godine odigrati prijateljsku utakmicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako smo već pisali Hajduk i Benficu veže prijateljstvo navijačkih skupina, Hajdukove Torcide te No Name Boysa, navijača portugalskog kluba, prijateljstvo dvije navijačke skupine potječe još iz vremena kada su dva kluba igrala u istoj skupini Lige prvaka, bilo je to davne 1994.godine. I Hajduk ( kao drugi ) i Benfica prošli su grupnu fazu najjače nogometne lige na svijetu. Uz Hajduk i Benficu u skupini su još igrali Anderlecht i Steaua.

Sada će, kako smo već spomenuli, dva kluba pokušati formalizirati suradnju na način da će Hajduk pokušati kopirati najbolje iz modela upravljanja klubom koji vrlo uspješno provodi klub iz Lisabona, koji je prošle sezone (ove godine ) u osmini finala Europske lige nakon dosta drame izbacio zagrebački Dinamo.

Hajduk su na sastanku predstavljali predsjednik Uprave HNK Hajduk Marin Brbić i dopredsjednik Lukša Jakobušić, s predstavnikom kluba iz Lisabona razgovarali su i o izgradnji kampa, suradnji na razini Akademije, kao i na otvaranju muzeja. Uglavnom o temama koje se u širem kontekstu odnose na marketing.  U rujnu bi se u Lisabonu trebao održati idući sastanak, gdje će otići predstavnici Hajduka, a dogovoren je, kako smo spomenuli, i prijateljski susret između Benfice i Hajduka početkom srpnja 2020. godine. Točan termin odigravanja prijateljske utakmice još nije definiran, detalji bi trebali biti poznati krajem svibnja iduće godine, dakle, nakon završetka prvenstva nakon čega će biti poznati i europski izazovi klubova za novu sezonu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.