Šutalo: “Želimo uzeti svih šest bodova”

Sinj, 26.03.2019. - Kvalifakaciska nogometna utakmica za evropsko nogometno prvenstvo U 19 Hrvatska - Norveška. Na slici Boško Šutalo. foto/ HINA: Mario Strmotić/ MS

Hrvatsku mladu reprezentaciju očekuje novi ciklus od dvije utakmice u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo. Protiv Estonije igramo sutra u Puli, a pet dana kasnije gostujemo kod Austrije. Izjave uoči sutrašnje utakmice dali su Boško Šutalo i Antonio Marin.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska predstojeće dvije utakmice dočekuje sa stopostotnim učinkom. Što stoji iza takvog uspjeha i hoće li se nastaviti u ovom ciklusu?

– Kao što svi znamo, imamo maksimalan broj bodova, želimo tako nastaviti i u sljedeće dvije utakmice protiv Estonije i Austrije. Čekaju nas dvije bitne utakmice u kojima želimo uzet svih šest bodova i nastaviti naš put prema Europskom prvenstvu. Radit ćemo najbolje što možemo. Radimo analize, atmosfera je kao inače odlična. Željno iščekujemo utakmicu, istaknuo je na početku Šutalo.

Igramo doma protiv najslabijeg protivnika, a Šutalo ističe kako je važan ozbiljan pristup:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Estonci su zadnji, nisu postigli niti jedan pogodak, sigurno da se ne smijemo otpustiti bez obzira tko je na drugoj strani. Dodatno se motivirati za ovu utakmicu i za uzeti tri boda.

Nakon toga slijedi Austrija, najveći konkurenti, jesu li već počele pripreme za tu utakmicu?

– Fokusirani smo na Estonce, ali sigurno da razmišljamo o toj utakmici, protiv Norvežana je bilo teško, oni i Austrijanci su nam najveći konkurenti. Pripremat ćemo se najbolje što možemo, analizirati i isto tako da uzmemo tri boda, rekao je mladi stoper.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U klubu je Šutalo dobio novog trenera i veću minutažu, uzeli su puno bodova velikim klubovima iz Italije i čini se kako je sezona trenutno odlična.

– Otkad je došao Igor Tudor imamo odlične rezultate, oborili smo dosta ti nekih rekorda i sigurno da je ekipa dosta bolja, dobro se radi na treninzima. Tudor i Jurić imaju isti tip treninga i ekipa je navikla na to. Ja isto igram više zadnjih mjesec dana. Sve ide u dobrom smjeru.

Šutalo je igrač s najviše nastupa među trenutnim reprezentativcima, ali naglašava da i ova nova generacija ima jednaku želju kao i prošla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Ima dosta novih imena. Ali vidimo kroz rezultate da je ova generacija jako dobra i da možemo parirati prošloj u kojoj sam isto bio. Cilj nam je plasirati se na europsko prvenstvo.

U čemu je tajna dobrih rezultata u ovim kvalifikacijama ?

– Mislim da svaku utakmicu koju smo igrali, odlučili smo ići sto posto i to smo ostvarili, rekao je Marin kratko te nadodao:

– Imamo stvarno dobru ekipu, tu je nova mlada generacija, cilj nam je plasirati se na Europsko prvenstvo bez dodatnih kvalifikacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Potvrdio je da je ekipa svjesna kako je potrebno što prije povesti i da su napadači spremni za taj izazov:

– Naravno da je protiv slabijih momčadi važno što prije postići pogodak, napadači su spremni i jedva čekaju utakmicu .

Austrija je izgubila bodove koje nije htjela pa će sada biti motiviranija, ali Marin ističe kako mu to ne stvara pritisak:

– Za svaku utakmicu se pripremamo isto, idemo po pobjedu, bit će teška utakmica, ali mislim da ćemo uzet tri boda.

Dobru sezonu uz Šutala ima i Marin u Šibeniku, preporod i odlične igre razlog su poziva u reprezentaciju, a to je i on sam potvrdio.

– Šibenik ima drugu energiju, opuštenije je, svi su me lijepo prihvatili, klub, uprava, grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.