Šutio i novinar N1 televizije Petar Štefanić: Zna li srpski komentator Milojko Pantić o čemu govori kada napada hrvatsku predsjednicu?

Foto: Twitter

U emisiji Pressing regionalne N1 televizije kod bivšeg novinara HRT-a, Petra Štefanića, gostovao je, kako smo već pisali, kontroverzni Milojko Pantić, koji je za vrijeme Miloševićevog zločinačkog režima bio važna faca režimske utvrde, dakle, RTS-a. Riječ je o dugogodišnjem srpskom sportskom novinaru i komentatoru te navijaču Crvene zvezde.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom kako smo već pisali o tome ne treba se ponavljati, osvrnimo se tek na jedno pitanje voditelja Štefanića i na jedan odgovor Milojka Pantića. Naime, Štefanić je upitao Pantića što misli o izjavi bivšeg Šešeljevog šegrta aktualnog predsjednika Srbije, Aleksandra Vučića, koji je rekao da ga je nerviralo kako je komentator RTS-a navijao za Hrvatsku u utakmici polufinala SP-a protiv Rusije?

”To je plitkoumni nacionalistički populizam. Možete li zamisliti bilo kojeg državnika u Europi iz 20. stoljeća da uopće daje izjave o utakmici ili da ulazi u svlačionicu i grli i ljubi oznojene sportaše. To pokazuje da politički lideri u Srbiji i Hrvatskoj nisu pravi politički lideri….”

Posve je razumljivo da to ne zna Štefanić s N1 televizije, iako bi to kao novinar morao znati, no, čudno je kada to ne zna Milojko Pantić, koji je inače u svom odgovoru Štefaniću napao i hrvatsku predsjednicu, Kolindu Grabar-Kitarović, koja je nakon pobjede Vatrenih protiv Danske i Rusije ušla u svlačionicu Vatrenih te je čestitala Vatrenima na velikom uspjehu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, govorimo o Angeli Merkel, koja je DOSLOVNO isto učinila što i hrvatska predsjednica samo prije četiri godine na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.  Merkel je ušla je u svlačionicu njemačkih reprezentativaca te izborniku Lowu i igračima čestitala naslov prvaka, a i više ih je puta s tribina bodrila te 2014. Je li Merkel kancelarka Šešeljeve Srbije i vođa ”državnih razbojnika” u spomenutoj zemlji ili je kancelarka jedne ipak demokratske Njemačke, države u kojoj demokracija postoji desetljećima? Nemoguće je da Štefanić i Pantić nikad nisu čuli za Merkel, kad su već čuli za Vuka Draškovića, s kojim se Pantić tako rado druži.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što se dogodilo na Svjetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine kada su Španjolci u polufinalu Svjetskog prvenstva svladali Njemačku i izborili finale? Tko je ušao u svlačionicu, dočekan velikim pljeskom, ”oznojenih španjolskih nogometaša”? Pantić ni o tome nema pojma.

A možemo se vratiti i u 20. stoljeće, koje je očito Milojko zamijenio za 21. stoljeće, naime, mi već skoro 18 godina živimo u 21. stoljeću. Dovoljno se sjetiti Helmuta Kohla, Jacquesa Chiraca…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Milojko Pantć, inače, sam sebe smatra nogometnom enciklopedijom, međutim, hrvatskom doajenu sportskog novinarstva, Antonu Samovojski, nije ni do gležnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.